Krigen mellem YouSee og Discovery kan nu også mærkes hos en virksomhed i Grenaa i form af øget efterspørgsel på at streame tv.

Krigen mellem YouSee og Discovery kan nu også mærkes hos en virksomhed i Grenaa i form af øget efterspørgsel på at streame tv. Pressebillede

TV-krig giver travlhed i Grenaa

Fejden mellem YouSee og Discovery øger interessen for at streame - og det kan mærkes hos avXperten i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Langt de fleste tv-seere i Grenaa er ret så ligeglade med den konflikt på tv-markedet, som de seneste uger har raseret mellem YouSee og Discovery - fordi de får signalet fra Samsignal og Stofa, som ikke er inddraget i konflikten og fortsætter med de samme kanaler som hidtil til kunderne.

Alligevel kan fejden give dønninger i Grenaa - fordi flere og flere får øjnene op for, hvad der kan ses af tv uden om de traditionelle kanaler - ved at streame.

TV-fejden mellem YouSee og Discovery Networks har raseret over de seneste uger og kulminerede 1. oktober med, at YouSee officielt opsagde aftalen mellem de to med effekt fra årsskiftet. YouSee har omtrent 1,2 millioner kunder, men det tal kan blive kraftigt decimeret, viser en ny undersøgelse.

Vrede kunder

YouSees beslutning om at ændre i de faste TV-pakker har rejst mere end et par øjenbryn rundt omkring og genereret mange overskrifter i medierne samt vrede kundehenvendelser på sociale medier. 11 kanaler fra Discovery Networks, som bl.a. viser herrelandsholdets kampe i fodbold, stod til at blive pillet ud af de faste pakker og over i en “bland selv”-pakkeløsning, men dette ville Discovery ikke være med til.

Og det vil kunderne heller ikke, kunne noget tyde på. Analyseinstituttet YouGov har på vegne af Discovery gennemført en undersøgelse, der viser, at næsten halvdelen af YouSees kunder overvejer opsige deres abonnement, hvis Discoverys kanaler som planlagt forsvinder fra sortimentet per 1. januar 2020.

Men undersøgelsen er ikke den eneste indikation på, at YouSees kunder overvejer andre løsninger.

Kunderne vil streame

Hos den Grenaa-baserede virksomhed avXperten, der sælger AV-udstyr og elektronik online, har man, mens konflikten har stået på, oplevet en massiv stigning i henvendelser på streamingenheder såsom Chromecast og Apple TV. Faktisk får virksomheden lige nu op mod 300 henvendelser dagligt.

"Efter nyheden om YouSees pakkeomlægning og senere skilsmisse fra Discovery har vi oplevet en massiv stigning på henvendelser, der drejer sig om streamning. Vi har lige nu mellem 200 og 300 henvendelser hver dag. Kunderne spørger meget mere specifikt til udstyr og forskellige streamingmuligheder end nogensinde før," fortæller Nikolaj Nielsen, som er direktør hos avXperten.

Det er nærliggende at konkludere, at den store stigning af henvendelser er direkte afledt af TV-krigen mellem YouSee og Discovery Networks, da YouSees kunder kan løse problemet med de mistede kanaler med et dplay-abonnement, hvor man får adgang til Discoverys kanaler, der kan streames og ses på fjernsynet ved hjælp af f.eks. en Chromecast eller et Apple TV.

Godt rustet til hjælp

"Vi tror helt klart på, at det vi oplever i kundeservice for tiden, hænger sammen med krigen mellem YouSee og Discovery. Det har fået kunderne til at tænke over og undersøge alternativer til TV-pakker. Vores kundeservicemedarbejdere er heldigvis godt rustet til at svare på de mange henvendelser. Men vi har af samme grund også lavet guides til opsætning af netop Chromecast og Apple TV på vores blog, så vores kunder kan komme i gang med at streame uden problemer," siger Nikolaj Nielsen.

Hos avXperten vil man fortsætte med at svare på de mange henvendelser og hjælpe de kunder, som desværre er blevet taget til fange i hele konflikten.

"Hvis vores kundeservice ikke allerede var eksperter på de forskellige muligheder indenfor streaming, så er de det i hvert fald nu", fortæller Nikolaj Nielsen.

"Vi er under alle omstændigheder klar til at besvare alle de henvendelser, der måtte komme fremadrettet. Om det så drejer sig om den tekniske opsætning af streamingudstyr eller at få et overblik over de forskellige muligheder inden for streamingstjenester, så er vi klar til at hjælpe."

Publiceret 08 October 2019 13:38