Der synges rundt om bordet.

Der synges rundt om bordet. Pressebillede

FOF fortsætter KOL-kor

Aktiv indsats har betydet, at Norddjurs har tre KOL-kor i gang

KORSANG "Der er en fantastisk positiv stemning, og jeg glæder mig hver gang til at komme til KOL-kor og lede korsangen. Og KOL-kor sangerne er glade, for det er så tydeligt at det hjælper at synge."

Sådan siger Gunnar Mortensen, harmonikalærer og leder af sømandskoret Brumbasserne og nu også leder af KOL-korene i Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse om koret..

En stor indsats fra Sundhedsskolen og fra Gunnar Mortensen har resulteret i, at der er etableret hele tre KOL-kor, nemlig i Grenaa, Auning og Allingåbro.

Korene har været gratis for deltagerne i Sundhedsskolen i den indledende fase.

"Vi synger helt almindelige danske sange og enstemmigt med min harmonika som akkompagnement," fortæller Gunnar Mortensen.

Sang gør godt for vejrtrækningen. Nogle sange har meget lange linier, og efter dem er der behov for en dyb vejrtrækning, og det er netop god træning i at få udvidet lungekapaciteten.

Der er seks tilmeldt til KOL-koret i Allingåbro og 12 i Grenaa, hvor sangen stadig foregår på Sundhedsskolen, mens koret i Auning endnu ikke er startet.

Derfor ved man ikke, hvor mange vil deltage.

FOF overtager

Når KOL-koret i Grenaa stopper i sundhedsskolens regi, så fortsættes det i regi af FOF. Undervisningen kommer stadig til at foregå på sygehuset og starter allerede mandag 14. oktober kl. 19.00.

Undervisningen er åben for alle og tilmelding foregår på www.fof-djursland.dk.

"Vi er tilfredse med at kunne overtage KOL-koret Sundhedsskolen. I aftenskolen har vi masser af fagligt dygtige og engagerede undervisere, som kan tilbyde genoptræning og andre sundhedsfremmende forløb. Vi vil rigtig gerne indgå partnerskab med kommunen og løfte flere af disse sundhedsopgaver," siger skoleleder for FOF Djursland, Lene Fribo, i samme pressemeddelelse.

Hun fremhæver, at aftenskolerne er en kompetent – men overset – aktør, når det gælder sundhedsfremme.

"Erfaringer fra andre kommuner viser, at det ud fra et sundhedsperspektiv giver god mening at investere i aftenskolen. Hvor de almindelige aftenskoleaktiviteter har en forebyggende sundhedseffekt for deltagerne, fordi de er aktive og gør noget godt for deres krop og sjæl, så kan målrettede genoptræningsaktiviteter overfor folk, der enten er kronisk syge eller har været gennem et sygdomsforløb, være til gavn for både deltagerne og kommunen", siger hun.

-feldt

Publiceret 07 October 2019 14:36