Der var stor hæder til holdleder Mikkel Julsgaard Schmidt, holdleder Jan Lindrup Nielsen, holdleder René Salling Rasmussen og brandmand Hans Steffensen, som fredag modtog Den Danske Redningsberedskabspris 2019. Pressefoto

Der var stor hæder til holdleder Mikkel Julsgaard Schmidt, holdleder Jan Lindrup Nielsen, holdleder René Salling Rasmussen og brandmand Hans Steffensen, som fredag modtog Den Danske Redningsberedskabspris 2019. Pressefoto

Brandmænd hædret for indsatsen på Farsøhthus

Mindst syv menneskeliv blev reddet ved branden

Allingåbro Den Danske Redningsberedskabspris blev i dag fredag overrakt til fire brandmænd for deres indsats 3. august sidste år ved den tragiske brand på plejehjemmet Farsøhthus. En indsats som begrænsede tragediens omfang, lyder det i hæderen.

"Branden på plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro i august sidste år kostede tre kvinder livet, men dødstallet havde sandsynligvis været mere end det tredobbelte, hvis ikke de første brandmænd på stedet havde handlet, som de gjorde. De beslutninger, de traf, og det mod og den professionalisme, de udviste, blev afgørende for, at tragediens omfang blev begrænset."

Sådan lyder det i baggrunden for, at Den Danske Redningsberedskabspris 2019 går til mandskabet, som bemandede Allingåbros autosprøjte om aftenen den 3. august 2018: Holdleder Mikkel Julsgaard Schmidt, holdleder Jan Lindrup Nielsen, holdleder René Salling Rasmussen og brandmand Hans Steffensen.

Erfaring og hurtig tænkning

Priskomitéen bag Den Danske Redningsberedskabspris begrunder valget af årets prismodtager på følgende måde:

”Hurtig tænkning og mange års erfaring gjorde det muligt for de fire brandmænd at komme de nødstedte til undsætning, på trods af svære omstændigheder. Brandslukning er et holdarbejde, men disse fire gjorde en helt afgørende forskel den fredag aften: Med deres førsteindsats reddede de mindst syv menneskeliv - og formentlig flere”.

Prisen blev overrakt fredag af koncernchef i Falck, Jakob Riis. Det skete ved en højtidelighed i Holmens Kirke i København. Jakob Riis trådte til i stedet for kultur- og kirkeminister Joy Mogensen, som havde meldt afbud, da hun er gået på barsel.

De fire brandmænd er ansat hos Beredskab & Sikkerhed, det fælleskommunale beredskab, som ejes af Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner. Formanden for beredskabskommissionen Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, er stolt over, at fire brandmænd fra Beredskab & Sikkerhed modtager prisen:

”Der er ingen tvivl om, at vores fire brandmænd kan være stolte over deres indsats. Vi er i hvert fald stolte af dem, og prisen er yderst velfortjent. En indsats som denne er noget helt særligt og er formentlig kun noget, man oplever ganske få gange i livet. Hos Beredskab & Sikkerhed er vi derfor meget taknemmelige over, at deres indsats bliver hædret med Den Danske Redningsberedskabspris”, siger han.

Publiceret 04 October 2019 15:44