Jens Meilvang mener ikke, at det var Liberal Alliance, der forlod budgetforhandlingerne i Norddjurs. Når man bliver stillet over for et ultimatum og ikke vil være med, bliver man vel snarere smidt ud, mener han.

Jens Meilvang mener ikke, at det var Liberal Alliance, der forlod budgetforhandlingerne i Norddjurs. Når man bliver stillet over for et ultimatum og ikke vil være med, bliver man vel snarere smidt ud, mener han. Foto: Gert Præst

Pingviner og skat bag farvel til LA

Liberal Alliance føler, at sidste års forligskreds bestemmer alt i disse års budgetforhandlinger

Af
Søren Andersen

NORDDJURS De konservative fik følgeskab ud af døren til dette års budgetforhandlinger i Norddjurs af Liberal Alliance.

Det er også her skat og pingviner, der er forklaringen.

"Vi fik stillet det ultimatum, at vi skal stemme for, når forslaget om at anvende 15 millioner kroner fra kommunekassen på et pingvincenter i Kattegatcentret på et senere tidspunkt kommer til afstemning. Men vi har jo allerede én gang stemt imod dette, og hvis vi skal kunne se os selv i øjnene, kan vi da ikke stemme for det næste gang," siger Jens Meilvang.

Han mener, at fordi pengene til Kattegatcentret nu er en del af budgetforhandlingerne, så øger det da ikke pludseligt lysten til at stemme modsat.

"Det er mit klare indtryk, at det er forligskredsen fra sidste år - S, V og DF - der bestemmer alt i dette års forhandlinger. Da jeg foreslog skattesænkninger de kommende år, fordi vi nu har penge i kommunekassen igen, lød beskeden klart, at det vil man ikke engang diskutere. Jeg foreslog også yderligere brug af udlicitering, som jo var det eneste skub i borgerlig retning sidste år. Men det vil man heller ikke være med til, selv om sidste års beslutning endnu ikke er udmøntet - og måske ender i den mest spinkle form for udlicitering, som man kan tænke sig," siger Jens Meilvang.

Publiceret 01 October 2019 18:35