Jens Meilvang mener ikke, at det var Liberal Alliance, der forlod budgetforhandlingerne i Norddjurs. Når man bliver stillet over for et ultimatum og ikke vil være med, bliver man vel snarere smidt ud, mener han.

Jens Meilvang mener ikke, at det var Liberal Alliance, der forlod budgetforhandlingerne i Norddjurs. Når man bliver stillet over for et ultimatum og ikke vil være med, bliver man vel snarere smidt ud, mener han. Foto: Gert Præst

Pingviner og skat bag farvel til LA

Liberal Alliance føler, at sidste års forligskreds bestemmer alt i disse års budgetforhandlinger

Af
Søren Andersen

NORDDJURS De konservative fik følgeskab ud af døren til dette års budgetforhandlinger i Norddjurs af Liberal Alliance.

Det er også her skat og pingviner, der er forklaringen.

"Vi fik stillet det ultimatum, at vi skal stemme for, når forslaget om at anvende 15 millioner kroner fra kommunekassen på et pingvincenter i Kattegatcentret på et senere tidspunkt kommer til afstemning. Men vi har jo allerede én gang stemt imod dette, og hvis vi skal kunne se os selv i øjnene, kan vi da ikke stemme for det næste gang," siger Jens Meilvang.

Han mener, at fordi pengene til Kattegatcentret nu er en del af budgetforhandlingerne, så øger det da ikke pludseligt lysten til at stemme modsat.

"Det er mit klare indtryk, at det er forligskredsen fra sidste år - S, V og DF - der bestemmer alt i dette års forhandlinger. Da jeg foreslog skattesænkninger de kommende år, fordi vi nu har penge i kommunekassen igen, lød beskeden klart, at det vil man ikke engang diskutere. Jeg foreslog også yderligere brug af udlicitering, som jo var det eneste skub i borgerlig retning sidste år. Men det vil man heller ikke være med til, selv om sidste års beslutning endnu ikke er udmøntet - og måske ender i den mest spinkle form for udlicitering, som man kan tænke sig," siger Jens Meilvang.

Publiceret 01 October 2019 18:35

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik