"Protesen er et meget personligt hjælpemiddel," forklarer Nina Møller, hvorfor der selvsagt er stor koncentration, når detaljerne skal på plads i laboratoriet.

Håndværket skal være i orden, når man er sidste led i tandkæden

Nu skulle det være for Nina Møller, som er blevet selvstændig klinisk tandtekniker

Af
Simon Carlson

Grenaa Der er gang i slibemaskinerne i laboratoriet på Bavnhøjvej i Grenaa, hvor klinisk tandtekniker Nina Møller er i færd med at udforme en tandprotese. Hun studerer den ene del af tandsættet nøje for at få detaljerne helt på plads.

"Det er et håndværk, hvor vi laver et meget personligt hjælpemiddel til folk. Det er vigtigt at være nøje helt ned i detaljen, for man kan jo godt sige, at jeg er sidste led i tandkæden, når man kommer ind til mig," lyder det fra Nina Møller.

Tiden var kommet

Det er blot et par uger siden, hun slog dørene op ind til sin nye klinik, men hun er heldigvis allerede blevet bekræftet i, at der behov for hendes service i Grenaa.

Nina Møller har sammen med gode hjælpe brugt det meste af sensommeren på at sætte lokalerne på Bavnehøjvej i stand, så de kunne indeholde den nye klinik.

Nina Møller har sammen med gode hjælpe brugt det meste af sensommeren på at sætte lokalerne på Bavnehøjvej i stand, så de kunne indeholde den nye klinik.

Før hun besluttede sig for at blive selvstændig, var Nina Møller ansat i seks år hos tandtekniker Anders Ulrichsen, og det betyder, at der nu er tre klinikker af sin art i Grenaa.

"Tiden var kommet for mig til at prøve for mig selv, og jeg tænker faktisk, at der er fint plads til os alle sammen. Vi brænder jo alle for faget, så det skal helt sikkert nok gå," vurderer Nina Møller.

Mere specialiseret

En af årsagerne til, at det nok skal gå er, at faget er blevet langt mere specialiseret, end det tidligere var. Som Nina Møller udtrykker det, er der i dag langt flere opgaver, der handler om for eksempel at lave del-proteser i modsætning til tidligere generationer, som "fik ryddet hele munden."

Derfor handler det i høj grad også om at yde individuel service, når folk er blevet henvist til en tandtekniker, eller de selv finder hen til Nina Møller.

"Det kan stadig være lidt tabu-belagt, at man har behov for protese, men der er jo mange årsager til, at man kan få det. Har man paradentose, er der ikke så meget at gøre, men der er også forskellige psykofarmaka, der kan slide på tænderne. Derfor er det vigtigt, at man får en god service, og man føler sig godt informeret, for det gode er, at der jo heldigvis næsten altid er muligt at finde løsninger," lyder det fra Nina Møller.

Publiceret 25 September 2019 11:30