Træningen med Irma er med til at træne og styrke Conny Sanders ryg, som hun siden en ulykke i 2002 er blevet opereret i to gange.

Træningen med Irma er med til at træne og styrke Conny Sanders ryg, som hun siden en ulykke i 2002 er blevet opereret i to gange.

En uvirkelig drøm går i opfyldelse

Det er første gang i mange år, Grenaa Politihundeforening repræsenteres, når Conny Sander og Irma drager til DM

Af
Simon Carlson

Grenaa Ude på græsplanen foran Grenaa Politihundeforening ligger den fem og et halvt-årige schæferhund Irma med en bold i munden. Hun bjæffer lidt utålmodigt og kommer hen til "mor" Conny Sander for at tjekke op på, om det virkelig kan være rigtigt, at hun skal ligge der og vente, når nu de er i de velkendte abejdsomgivelser i udkanten af Grenaa.

"Hun er fuldstændig arbejdsliderlig, hende der. Hun vil bare arbejde hele tiden," siger Conny Sander og griner, inden hun beder Irma om at underholde sig selv et øjeblik, så Conny Sander kan få ro til at fortælle om den store begivenhed, der er i vente for parret.

Stor overraskelse

På fredag 27. september drager Conny Sander og Irma til Nykøbing Falster for at deltage i Danmarksmesterskabet for politihunde. Det er første gang siden 2013, at Grenaa Politihundeforening er repræsenteret, og det er da heller ikke helt gået op for Conny Sander, at det lykkedes for hende og Irma at komme igennem nåleøjet, da der 1. september var udtagelse.

"Det var en kæmpe overraskelse, at vi kvalificerede os. Det havde jeg ikke regnet med. Det går nok først helt op for mig, når vi kommer derned. Det er meget uvirkeligt, at det her overgår mig," fortæller Conny Sander.

Essentiel træning

Der kommer tårer i øjenkrogene og stemmen knækker flere gange, når hun beretter om sit og Irmas samarbejde. Det rækker nemlig langt ud over konkurrencerne. Irma er således en fuldstændig essentiel del af Conny Sanders hverdag, som i 2002 blev komplet forandret, da Conny Sander påkørt i bil, og siden har gennemgået to rygoperationer som konsekvens af ulykken. I dag er hun i flexjob på grund af sine rygproblemer, som dagligt er til gene. Her kommer Irma ind i billedet.

Det er første gang siden 2013, at Grenaa Politihundeforening har deltagere med til Danmarksmesterskabet, når Irma og Conny Sander drager til Nykøbing Falster på fredag.

Det er første gang siden 2013, at Grenaa Politihundeforening har deltagere med til Danmarksmesterskabet, når Irma og Conny Sander drager til Nykøbing Falster på fredag.

"Havde jeg ikke Irma, så er jeg sikker på, at jeg bare ville ligge på sofaen, fordi det gør for ondt. Men Irma skal ud og røre sig, og det hjælper til, at jeg kommer ud. Faktisk er det enormt vigtigt, at jeg holder mig i gang på den måde, for det hjælper til, at rygmuskulaturen ikke bare bliver slap, og så er det et fristed, hvor jeg ikke behøver at tage stilling til alle de problemer, jeg går rundt med," forklarer Conny Sander.

Godt par

Den kommende DM-deltager har på grund af sin ryg heller ikke samme mulighed for at træne intenst op til den store konkurrence. De sidste dage op til afgangen kommer til at gå med konditions- og motivationstræning for Irma. Det er alligevel svært at forberede sig grundigt op til konkurrencen, for det er først på selve dagen, deltagerne får at vide, hvilke udfordringer de præcist skal igennem, og derfor handler det i lige så høj grad om at glæde sig til den chance, parret nu har fået.

"Irma er en fantastisk dygtig hund. Det er næsten en skam, hun skal slæbes med mig, fordi min fysik sætter begrænsninger" siger Conny Sander med et skævt smil.

"Jeg synes stadig, det er uvirkeligt. Jeg glæder mig til at få den bedst mulige oplevelse ud af det."

Hun rejser sig fra bænken og går ud og stiller sig midt på plænen. Irma kommer straks løbende. Sætter sig tæt op ad Conny Sanders venstre ben. Klar.

Fakta

DM Politihunde

Deltagerne dyster i tre forskellige klasser. Patruljeklassen, Kriminalklassen og Vinderklassen.

Conny Sander og Irma deltager i Patruljeklassen, selv om de ved udtagelsen samlede point nok til, at de fremover skal konkurrere i Kriminalklassen.

Publiceret 24 September 2019 11:30