Grenaa Egnsarkiv viser tidstypiske bryllupsbilleder fra lokalområdet på den kærligste kulturaften i mands minde. Pressefoto

Grenaa Egnsarkiv viser tidstypiske bryllupsbilleder fra lokalområdet på den kærligste kulturaften i mands minde. Pressefoto

Kulturnat med kærlighed i mange farver og former

27. september er fuld af hjerter i historie, musik, kunst og mad

grenaa Kærligheden har ingen grænser, og på Kulturaften fredag 27. september kl. 18-21 vil kærligheden fylde Grenaa i alle mulige former, farver og finurlige, festlige indslag.

Kulturaften i Grenaa åbnes af borgmester Jan Petersen kl. 18 på Torvet, hvor også Grenaa Kirkes Gospelkor vil synge.

Museum Østjylland i Grenaa elsker Norddjurs, og i museets udstillinger 'Fire veje til Norddjurs' findes et væld af eksempler på, hvorfor Norddjurs er så let at elske.

Skyd med Amors pile

Gæsterne vil også kunne besøge Kærlighedsbaren og få en kærlig genstand med tilhørende fortælling af kærlighedseksperten og historikeren. Og de eventyrlystne kan prøve at skyde til måls med Amors pile i museets gård.

Flere af byens spisesteder kommer med bud på den helt rigtige kærlighedsmenu og bliver også rammen om forskellige pop-up-optrædener, så den kærlige mad kan nydes med uventede indslag lige så fulde af kærlighed.

På Torvet foran Grenaa Turistkontor inviterer Grenaa Bibliotek til den helt store fejring af kærligheden. Besøgende i bibliotekets kærlighedsbod kan deltage i bibliotekets litteraturquiz og hjælpe med at komme kærlighed på dåse eller fiske efter kærlighedsdigte.

Foran byens gamle rådhus vil én af de helt store lokale kærlighedsdramaer udspille sig, når dramaskolen opfører deres fortolkning af 'Gertrud Marie Hansdatter - en drabelig kærlighedshistorie'. Dramaet udspiller sig kl. 18.30, og den drabelige historie er også fortalt i museets udstilling om 'Købstaden Grenaa'.

Som et kærligt lys i tusmørket har børnehaver i Grenaa lavet kærlighedslanterner og opstillet dem på Torvet, og inden for i Byrummet inviterer Grenaa Egnsarkiv gæsterne til at se på tidstypiske bryllupsbilleder fra lokalområdet.

Kærlige sange overalt

Sange om netop kærlighed er der heller ikke mangel på - blandt andet i Arresten med korsangere fra Grenaa Gymnasium, Beatles-duoen The Blackbirds i Grenaa Kirke og musikalske gæster på Museum Østjylland

Se hele programmet på www.museumoj.dk.

jesl

Publiceret 21 September 2019 10:00