Der er hyldest til Vagn Steens værker onsdag 18. september. Arkivfoto

Der er hyldest til Vagn Steens værker onsdag 18. september. Arkivfoto

Vagn Steen hyldes i nye bøger og udstilling

Bog-oplæsninger i Kunsthal for maritim æstetik 18. september

grenaa Den danske digter Vagn Steen boede i en længere periode i Norddjurs. Det har sat sig varige spor, ikke bare i forfatterskabet, men også lokalt.

Og onsdag 18. september kl. 15-17 hyldes digteren med bogudgivelse, oplæsning og udstilling i Kunsthal for maritim æstetik i Østergade 36, Grenaa.

I 2018 ville Vagn Steen være fyldt 90 år. Norddjurs biblioteker fejrede det med både udstillinger, arrangementer og opstillingen af kunstinstallationen 'Knalv Knolv' af digter og billedkunstner Kamilla Jørgensen på Grenaa Havn.

Norddjurs Biblioteker tog også initiativ til at kontakte litteraturforsker og førende ekspert inden for 1960'er-kunst Tania Ørum.

Vagn Steen og Norddjurs

Det er der siden kommet en bog ud af med titlen 'Det ord/ der som et lokomotiv/ trækker en vognstamme efter sig', som nu udkommer på forlaget Majlund sammen med Vagn Steens novellesamling 'Da kunsten kom til Grenå' fra 1979.

Kunsthal for maritim æstetik har bevæget sig oven vande og lavet en udstilling, der gennem billede og tekst viser aspekter af Vagn Steens liv i Norddjurs og andre, som peger ind i novellernes tematikker.

Til releasen vil der være oplæsning af konkretistiske værker ved Tania Ørum og digter Lene Asp. Kamilla Jørgensen vil også optræde med en oplæsning.

Oplæsningerne begynder kl. 16. Før da vil der være taler ved Henrik Majlund Toft og Mathias Kokholm.

Vampyrblæksprutter

Så dykker kunsthallen ned under vandet igen og holder ved samme lejlighed reception for den tjekkisk-brasilianske filosof Viléms Flusser skrift om vampyrblæksprutter, og hvordan de opfatter verden; Vampyroteuthis Infernalis.

Bogen er oversat af Henrik Majlund Toft og udkommer i samarbejde mellem forlaget Majlund og Antipyrine.

Forlaget Antipyrine holder ved samme lejlighed release på det superaktuelle værk 'De tre økologier' af den den franske psykoanalytiker, filosof og semiotiker Félix Guattari.

Det vil være muligt at købe bøgerne til særpris til releasen

.

Publiceret 20 September 2019 14:00