Henning Kvitnes og Poul Krebs er gamle, musikalske venner.

Henning Kvitnes og Poul Krebs er gamle, musikalske venner. Pressebillede

Dansk-norsk samarbejde i Pavillonen

De to gamle venner, Poul Krebs og Henning Kvitnes, giver koncert i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Poul Krebs og Henning Kvitnes har været venner i 30 år, men først nu udgiver de plade sammen og tager på turne med band – det har været et puslespil og endte med en meget tæt pakket tur på 14 dage da alles kalendere var meget booket. En unik koncert, der måske kun sker denne ene gang, kan derfor opleves i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa søndag 29. september klokken 20.

Det blev til kæmpesucceser da Poul Krebs og hans norske ven og kollega Henning Kvitnes i både 2012, 2013 og 2015 delte scene og rampelys på flere ture rundt i Norge og Danmark. Med et repertoire af velvalgte greatest hits, og andre højdepunkter fra de to populære sangskriveres imponerende bagkataloger, var resultatet både kanonstemning, medlevende publikummer og masser af god feedback til Krebs & Kvitnes, overalt hvor de kom frem.

De to sangere og sangskrivere har netop udgivet deres første fælles album sammen med Poul Krebs faste orkester – Troels Skjærbæk (bas), Rune Kjeldsen (guitar), Palle Hjorth (tangenter) og Rasmus Valdorff (trommer). I januar var Poul Krebs og Henning Kvitnes i Village studiet i Vanløse, og der indspillede de 12 sange.

De to sangere har gennem årene også optrådt på hinandens udgivelser – senest er Poul Krebs at høre på erindringssangen ”Vesterbro 88”, fra Kvitnes albummet ”Ingen Tid Å Miste”. Henning Kvitnes lader til gengæld sin stemme høre på og er del af bandet på Krebs-albummet ”Asfalt”. Nyeste soloalbum fra Henning Kvitnes er ”60 runder rundt sola” (2018) og fra Poul Krebs ”Maleren og delfinerne på bugten” (2017).

Centersalen – nummererede pladser

Publiceret 20 September 2019 13:40