Verdensmålene er på danmarksturné, og Dansk Retursystem er med som partner.

Verdensmålene er på danmarksturné, og Dansk Retursystem er med som partner.

Klimaforandringerne kommer på dagsordenen

Det er igen blevet tid til, at Grenaa får besøg af verdensmålene

Grenaa Når temaet om 'Natur og Grøn omlægning' kommer Danmark rundt, bliver der sat fokus på, hvordan vi som borgere kan være med til at bremse klimaforandringerne. Der vil blive et særligt fokus på naturens afgørende rolle i denne kamp. Det fortæller meteorolog Jesper Theilgaard bl.a. om, når han holder sit oplæg på torvet i Grenaa, lørdag 21. september kl. 10-14.

”Vi - mennesket - påvirker naturen og klimaet ved vores levevis, og dermed ændrer vi stabiliteten i vores livsvilkår. Det kan gå i mindre målestok, men vi er nødt til at minimere forandringerne, så derfor skal vi sætte ind nu,” siger meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard.

Dansk Retursystem, der driver det danske pantsystem, er med som partner på danmarksturneen. Dansk Retursystem har en pavillon på Danmark for Målene-turnéen, hvor du blandt andet kan spille et pantspil og få mere information om, hvordan vi genanvender plast.

”Man kan ikke redde klimaet alene ved at aflevere sine flasker og dåser, men hver enkelt flaske tæller alligevel. De havner ikke i havet, og de bliver ikke brændt. For vi sikrer, at de kan genanvendes igen og igen. Det gør en forskel for brugen af CO2, for beholdningen af jordens ressourcer og for miljøet,” fortæller Hanne Luke, der er kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

Kom forbi og oplev Jesper Theilgaard, få en kop kaffe og prøv en tur i Dansk Retursystems interaktive udstilling, hvor du kan opleve, hvad der sker, når du har sendt din flaske eller dåse af sted til genanvendelse på båndet i flaskeautomaten.

'Danmark for Målene' handler om at udbrede kendskabet til verdensmålene i 48 byer i hele Danmark. Billund, Grenaa, Randers, Hobro og Støvring er de fire byer, der får besøg 21. september. Det er Koncept Aarhus, som står bag 'Danmark for Målene'.

CV

Publiceret 19 September 2019 10:00