Supersmager Lisbeth Ankersen, madhistoriker Bettina Buhl og michelinkok Rasmus Bundgaard vil give sanserne en på opleveren. Pressefoto

Supersmager Lisbeth Ankersen, madhistoriker Bettina Buhl og michelinkok Rasmus Bundgaard vil give sanserne en på opleveren. Pressefoto

Det Grønne Museum holder fest for sanserne

På Smagens Dag 25. september handler det om at sanse maden

auning Smagens Dag kommer igen i år til at være en fest for sanserne. 25. september kl. 16-20 i Madens Hus på Det Grønne Museum, handler det nemlig om at opleve - og sanse - maden og hele smagsuniverset.

Og museet har både maden og professionel hjælp klar. Lisbeth Ankersen er kemiker, supersmager og fuldblods smagsnørd.

Er du supersmager

Til Smagens Dag vil hun give et indblik i sin verden af smage, og hvordan hun arbejder med sanserne. Her kan man blive klogere på videnskaben bag 'food pairing' og få konkrete redskaber med hjem til gryderne. Og så vil hun teste deltagernes smagsløg, så de kan få svar på spørgsmålet, om man selv er supersmager.

Kokkene går i haven

Når man er blevet klogere på smagsløgene hos Lisbeth Ankersen, kan man besøge køkkenet, hvor den faste kok i Madens Hus, Rasmus Bundgaard Nielsen, har inviteret et hold af dygtige unge kokke og elever til kreativ køkkenlegeplads.

Her vil de endevende de gamle danske sorter i Den Landbrugsbotaniske Have for unikke råvarer, som de tilbereder, så man kan lære af hele processen - og smage på resultatet.

Kokkenes valg af råvarer og det endelige resultat blive 'livekommenteret' med madhistoriske guldkorn og vidensskatte af madhistoriker og museumsinspektør på Det Grønne Museum, Bettina Buhl.

Og skulle man undervejs trænge til frisk luft, kan man blive guidet rundt i museets historiske køkkenhave, Den Landbrugsbotaniske Have, med gartner Anni Vinther.

Billetpris 75 kroner, 35 kroner for børn under 12 år. Billetten kan kun købes på dagen i museumsbutikken på Det Grønne Museum.

Yderligere information findes på www.detgroennemuseum.dk.

jesl

Publiceret 18 September 2019 10:00