Både Henning Hansen t.v. og Søren N. Larsen var på plads på Grenaa Rådhus med nye og gamle spørgsmål.

Både Henning Hansen t.v. og Søren N. Larsen var på plads på Grenaa Rådhus med nye og gamle spørgsmål. Foto: Søren Andersen

14 nye og gamle spørgsmål til borgmesteren

Spørgsmål var ikke formuleret præcist og må vente på svar til næste møde

Af
Søren Andersen

NORDDJURS Nu er det efterhånden blevet en tradition, at kommunalbestyrelsesmøderne i Norddjurs indledes med en stribe spørgsmål. Denne gang med tre fra den mest trofaste spørger, Henning Hansen, Bønnerup Strand, og derefter ikke færre end 11 fra Søren N. Larsen, der for nyligt er flyttet til Grenaa og især har fokus på mulighederne for kompenserende specialundervisning for voksne.

Henning Hansen ville efter at have kritiseret borgmester Jan Petersen, (S) for at være fraværende på augustmødet, hvorfor det var viceborgmester Benny Hammer, (K), der svarede på spørgsmål ved den lejlighed, vide mere om baggrunden for lukningen af Mølleskolen i stedet for Toubroskolen, da begge skoler var i spil.

For upræcist

Men det ville Jan Petersen ikke svare på ved tirsdagens møde, da han fandt spørgsmålet var stillet for upræcist - og det samme gjaldt et spørgsmål om Kattegatcentrets udvidelse. Derfor skal spørgsmålene præciseres, hvis der skal svares på mødet i oktober.

Til gengæld kunne borgmesteren svare på det tredje spørgsmål - om hvorvidt Norddjurs Kommune har visioner med hensyn til borgerinddragelse og kan henvise til konkrete eksempler på dette.

"Ja, og det gør vi på mange niveauer. Vi involverer borgerne i beslutningerne, og det gør vi blandt andet også for at få borgerne til at føle ejerskab af de beslutninger, der træffes. Det lykkes dog nok ikke i alle tilfælde," sagde Jan Petersen, der remsede en stribe eksempler på diverse råd og organisationer, der tages med på råd.

Censur på dagsordenen

Søren N. Larsen kritiserede også indledningsvist den kommunale sagsbehandling af hans spørgsmål.

"Jeg vil kalde det censur, når det ikke fremgår af dagsordenen, at mine spørgsmål dels er opfølgning af tidligere stillede spørgsmål og dels nye," sagde han.

Den kritik noterede Jan Petersen sig på kommunens vegne, inden han svarede på Søren N. Larsens mange spørgsmål. De drejede sig også denne gang om manglende muligheder og niveau for kompenserende specialundervisning for voksne inden for områder som rideundervisning, svømmeundervisning og elektronikundervisning.

Men også denne gang om, hvorvidt en borger har ret til at få slettet urigtige oplysninger i kommunens Jobcenter. Og hvis det ikke sker, skal borgeren så gå i byretten for at få ret? Og hvem skal stævnes - de involverede medarbejdere eller kommunalbestyrelsen?

Publiceret 17 September 2019 17:54