Den mere end 30 år gamle hal har fået et moderne og ikke mindst fremtidssikret udtryk, efter den er blevet udstyret med den nye og for danske tennishaller ret unikke belysning. Det er den lokale el-installatør BP Electric, der har installeret belysningen.

Den mere end 30 år gamle hal har fået et moderne og ikke mindst fremtidssikret udtryk, efter den er blevet udstyret med den nye og for danske tennishaller ret unikke belysning. Det er den lokale el-installatør BP Electric, der har installeret belysningen.

"Nu bliver vi nødt til at finde på nye undskyldninger"

Det bliver godt nok svært at finde på gode bortforklaringer på de dårlige slag, men fremtiden ser på mange måder lysere ud i Grenaa Tennisklub

Af
Simon Carlson

Grenaa "Vi har altid kunnet skyde skylden på lyset, når vi slog et dårligt slag. Nu bliver vi nødt til at finde på nye undskyldninger, men det er vist også det eneste kritiske, jeg kan finde på at sige, noterede formand for Grenaa Tennisklub Mogens Buhl Christensen sig med et glimt i øjet under sin skåltale for den nyinstallerede og fremtidssikrede belysning i klubbens tennishal.

Lyset blev officielt tændt i hallen torsdag i sidste uge, og her kunne de tilstedeværende overvære, hvordan tennishallen blev fuldstændig oplyst i det sekund, der blev trykket på knappen i modsætning til tidligere, hvor lyset lige skulle have tid til at varme op.

Formand for Grenaa Tennisfond Henrik Nordbek og Lars Ry fra NRGI klippede i samarbejde den røde snor ind til tennishallens fremtid.

Formand for Grenaa Tennisfond Henrik Nordbek og Lars Ry fra NRGI klippede i samarbejde den røde snor ind til tennishallens fremtid.

Desuden er rækkerne af lamperne placeret, så de lyser skråt ind på banen, og det er blandt andet derfor, der fremover skal finde på nye undskyldninger forklarede bestyrelsesmedlem i tennisklubben Jens Aarkrog.

"Man kunne godt blive blændet lidt af det gamle lys, når der blev spillet høje bolde. Det gør man ikke længere. Det er et meget blødere og mere behageligt lys at spille i," bemærkede Jens Aakrog, som havde været ude og prøvespille banen set i det nye lys.

Halverer omkostninger

Ud over de spillemæssige fordele - eller ulemper om man vil - ved den nye belysning, så følger der også flere positive økonomiske gevinster med.

Det er NRGI Fondens Værdipulje, der har doneret de 125.000 kroner, som den nye belysning koster. Et af kriterierne for at få del i puljen er, at projektet skal være energi- og miljømæssigt bæredygtigt, og det er der meget konkret evidens for, at hallens nye belysning lever op til de krav, uddyber Torben Bach Sørensen, der er bestyrelsesmedlem og koordinator på projektet i Grenaa Tennisfond, som ejer hallen.

"Det kostede cirka 70 kroner i timen at lyse hallen op med den gamle belysning. Den omkostning bliver nu halveret, og det betyder faktisk, at vi sparer omkring 10.000 kroner om året. De penge kan jo i stedet lægges til side til renoveringer og fornyelser, og det kan jo også betyde, at tennisklubben kommer til at betale en mindre husleje fremover," lød det fra Torben Bach Sørensen.

Lys fremtid

Fremtiden ser i øvrigt ganske lys ud for Grenaa Tennisklub, og den nye belysning skal være med til at fortsætte den udvikling. Således har tennisklubben gennem de seneste 10 år øget sin rækkevidde markant, efter der blev indført digital booking af tennisbaner.

Det har betydet, at klubben tiltrækker spillere fra det meste af Djursland, og det kan aflæses på bundlinjen, fortæller Torben Bach Sørensen.

"Det er blandt andet hallen, der har ændret sig fra at være en lokal hal til at være hele Djurslands hal, og det har økonomien haft godt af. Der har været et markant øget forbrug af hallen, siden vi indførte digital booking. Det har været med til, at gælden i hallen er nedbragt fra to millioner kroner til nu omkring 300.000 kroner. Det lover jo rigtig godt," konstaterede Torben Bach Sørensen.

Fakta

Grenaa Tennisklub

Tennisklubben blev stiftet 1910.

Hallen og klublokalerne på Stadion Allé 31 ejes af Grenaa Tennisfond.

Fonden blev stiftet i 1988, efter hallen blev opført.

Publiceret 16 September 2019 18:30