Borgmester Jan Petersen ses her ved indvielsen af letbanen, og det er blandt andet en stabil drift af banen, der skal være med til at forbedre erhvervsklimaet i Norddjurs Kommune, mener borgmesteren. Arkivfoto

Borgmester Jan Petersen ses her ved indvielsen af letbanen, og det er blandt andet en stabil drift af banen, der skal være med til at forbedre erhvervsklimaet i Norddjurs Kommune, mener borgmesteren. Arkivfoto

Norddjurs falder markant i erhvervsvenlighed

Skatteforhøjelser og image-problemer er blandt årsagerne, mener borgmesteren

Norddjurs Dansk Industri har netop offentliggjort sin årlige analyse af det lokale erhvervsklima for 2019.

Norddjurs er i år placeret som nummer 87. Det er et fald på 19 pladser i forhold til 2018, og det ærgrer naturligvis borgmester Jan Petersen, at kommunen er faldet så markant i rækkerne.

”Placeringen er ærgerlig, men ikke helt uventet. 2018 var på ingen måde et ”standard-år” for Norddjurs Kommune. De økonomiske udfordringer, skatteforhøjelse og negativ påvirkning af vores image i den forbindelse trækker formentlig tråde til denne undersøgelse. Nu skriver vi 2019, Norddjurs arbejdede sig igennem krisen, og økonomien er på ret kurs. Det giver os mulighed for at arbejde målrettet med at øge bosætningen og markedsføre kommunen. Letbanen blev forbundet med Norddjurs i foråret, og med stabil drift og et øget passagertal knytter vi mange forhåbninger til den nye transportform. Jeg håber, DI's medlemsvirksomheder har lyst til være medskabere af den fortælling og sammen med os løfte Norddjurs derop, hvor kommunen hører til," lyder det fra Jan Petersen i en pressemeddelelse.

Positive udsigter

Også kommunaldirektør Christian Bertelsen har forhåbninger for fremtiden efter et vanskeligt år.

”Vi vil nu nærlæse analysen og invitere DI’s lokale medlemsvirksomheder til en konkret drøftelse af resultaterne. Vi har brug for mere indsigt i, hvad virksomhederne har behov for, og hvordan vi kan hjælpe. På fundamentet af den økonomiske udvikling, Norddjurs er i, er vi i gang med at sætte en udviklingsdagsorden. Dette indebærer blandt andet styrkede relationer til en række offentlige og private partnere, f.eks. VIA University College, Aarhus Universitet, Københavns Universitets Skovskole i Auning og Stena Line, som åbner en ny forbindelse mellem Norddjurs og Halmstad i Sverige i begyndelsen af 2020. Potentialerne i disse styrkede forbindelser skal udnyttes fuldt ud, og det skal ske sammen med det lokale erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, iværksættere og andre interessenter," siger Christian Bertelsen.

Borgmesteren og kommunaldirektøren hæfter sig samtidig ved, at analysen også viser fremgang for Norddjurs på visse områder, blandt andet indenfor sagsbehandlingstider på henholdsvis miljøområdet (nr.1) og sygedagpenge (nr. 19), Jobcentrets samarbejde med virksomheder (nr. 29), erhvervsfrekvens (nr. 5) samt karakterer ved Folkeskolens afgangseksamen ændringer over tre år (nr. 11).

Hele analysen kan læses på www.danskindustri.dk.

Publiceret 16 September 2019 11:00