Vedligeholdelsen af de grønne områder skal undersøges for, om det er et godt område at udlicitere.

Vedligeholdelsen af de grønne områder skal undersøges for, om det er et godt område at udlicitere. Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Debat: Udliciteringsbølge kan ramme Norddjurs

Af
Henrik Holmsted Pedersen

Robstrupvej, Grenaa

DEBAT Skoletandpleje, specialkørsel, sprogskole, kommunale veje, rengøring, parker samt de grønne områder, rådhusets kantinedrift og lønadministration er nogle af af de politiske partier indstillet til en nærmere undersøgelse med henblik på en mulig udlicitering.

De kommunale ansatte skal øjensynligt nu betale prisen for en kommune, hvis økonomi er kørt helt af sporet. Jeg har skrevet det før, og skriver det gerne igen, det er en komplet tåbelig idé politikerne her har fået.

Som tidligere venstremand i 80´erne, blev jeg vildledt til at tro på, at udlicitering var godt, men eftertiden har korporligt lært mig, at det er noget rigtigt lort, det der med udlicitering. Stabile og gode arbejdspladser bliver systematisk ødelagt inden for de første fem år, det er helt andre kræfter der tager over når noget skal drives som en virksomhed der skal give overskud til aktionærerne eller ejerne. De kommunale medarbejdere skal også være klar over, at det kan godt ske, at man i udbuddet skriver at loven om virksomhedsoverdragelse gælder……..ja det gør den altid!……men i langt de fleste tilfælde falder loven om anvendelse uden for deres arbejdsområde, hvilket betyder, at man ikke er sikret det ringeste alligevel.

Slutteligt vil jeg opfordre alle de politikere der indstiller til udlicitering, at bliver udlicitering en realitet, så bør den kommunale ansvarlige inden for arbejdsområdet stilles ansvarlige, såfremt det viser sig, at der ved en udlicitering kan spares store summer. Altså ud af vagten ASAP!

Publiceret 16 September 2019 15:07