Formanden for Møllelauget undrer sig over kritikken af Baunhøj Mølle som udstillingssted. Arkivfoto

Formanden for Møllelauget undrer sig over kritikken af Baunhøj Mølle som udstillingssted. Arkivfoto

Debat: Svar på møllekritik - Hvornår har Jørn Juul Sørensen sidst været i Baunhøj Mølle?

Af
Birgit Purup

Formand for Møllelauget, Baunhøj Mølle

Til Jørn Juul Sørensen

I Grenaa Bladet den 27. august havde du et indlæg om et kunsthus i Grenaa. Du kommenterede de forskellige udstillingsfaciliteter i Grenaa, og du skrev at de ikke er gode nok. Du skrev også, at der ikke kan udstilles året rundt i Møllen. Det må vist være nogle år siden du har besøgt Baunhøj Mølle – måske før den brændte? For det var før branden i 2002, der kun kunne udstilles i sommermånederne - fordi møllen ikke havde indlagt varme.

Siden møllen blev taget i brug efter genopbygnigen i 2005 har Møllelauget og Grenaa Kunst- og Musikforening arrangeret 8 årlige udstillinger i perioden fra primo februar til ultimo november. I december er der juleaktiviteter, blandt andet et stort kunstnerjulemarked i anden weekend af december. Det betyder, at det kun er januar måned der er helt lukket.

Til din bemærkning om manglende kvalitativ belysning kan jeg til din orientering oplyse, at der er fleksibel belysning som indstilles ved hver udstilling, og der er mulighed for at afdække vinduerne for at forhindre lysindfald. Det gjorde vi ved den sidst afholdte udstilling, hvor Grenaa Kunst- og Musikforening havde lånt værker fra Overtaci Museet i Risskov. En fantastisk udstilling med publikumsrekord, ca. 2.000 gæster på 5 uger.

Jeg kan også fortælle dig, at møllen er et meget anerkendt udstillingssted blandt kunstnere, og at vi hvert år får mange henvendelser om at udstille. Vi er desværre nødt til at sige nej tak til mange. Der afholdes udstillinger med meget anerkendte kunstnere fra ind- og udland - jeg nævner i flæng Peter Brandes, Lise Blaabjerg, Svend Engelund, Uffe Christoffersen, Knud Odde, Mikael Olrik – ja jeg kunne blive ved, læs selv hele listen på vores hjemmeside www.baunhoej-moelle.dk . Og gennem alle årene har Aprilgruppen og nu ProfKunst Norddjurs haft deres spændende, årlige udstilinger. Lige nu er der en festlig og farverig udstilling med kunstnere fra Bifrost Kunstskole i Randers, og årets sidste udstilling er Grenaa Kunst- og Musikforenings udstilling med Kathrine Barbro Bendixen og Henning Bendixen. Den åbnes fredag den 18. oktober kl. 17.00, og du indbydes hermed til åbningen.

Publiceret 16 September 2019 14:33