Kattegatcentrets sælunge har fået sit navn

Grenaa Alle ved, hvor svært det kan være at finde det rette navn til en lille nyfødt – og det gælder også for sælunger. Over 500 navneforslag til Kattegatcentrets sælunge blev bragt i spil i en stor navnekonkurrence på Facebook, hvoraf følgende tre navne – Ebbe, Neptun og Triton – gik videre til en endelig afstemning på Kattegatcentrets hjemmeside. Her har over 1000 den seneste uge været inde at stemme på deres favoritnavn, og nu har flertallet bestemt, hvad Kattegatcentrets seks uger gamle sælunge skal hedde.

”Alle tre navne i afstemningen var rigtig gode bud, så vi er faktisk glade for, at det ikke var op til os at tage den endelige beslutning. Det er vores gæster også meget bedre til. Jeg kan derfor nu afsløre resultatet af afstemningen – flertallet stemte nemlig på navnet Ebbe,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen, leder for udstilling og formidling i Kattegatcentret i en pressemeddelelse.

En tydelig relation til havet

Der var kun ét krav til navnet, da Kattegatcentret sendte sælnavnet i udbud. Det skulle nemlig have en tydelig relation til havet eller sæler – og selvfølgelig også passe godt til en lille, sød hansæl.

”Vi synes, at Ebbe er et rigtig godt valg. Det er kort og let at udtale ligesom vores tre øvrige sælnavne: Liv, Felix og Tulle. Derudover er der en tydelig relation til havet, så derfor synes vi, at det er et helt perfekt navn til vores lille sælunge,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen.

Stemmerne fordelte sig således, at 312 stemmer gik til navnet Neptun, 374 mente, at navnet Triton var det bedst egnede, mens hele 453 stemte på navnet Ebbe, der er betegnelsen for lavvande. Der var tre, der uafhængigt af hinanden indsendte navneforslaget Ebbe i Kattegatcentrets navnekonkurrence, og de bliver alle belønnet med et årskort og en nuttet sælunge-bamse.

Ebbe flytter hjemmefra

I øvrigt trives Ebbe i bedste velgående i Kattegatcentrets store sælanlæg og bliver passet godt på af mor Liv, fortæller Kattegatcentret i pressemeddelelsen.

Men om nogle uger, når Ebbe er gammel nok til at klare sig selv, vil Liv som en helt naturlig adfærd for sæler begynde at støde sin unge fra sig. Derfor er det også planen, at Ebbe senere på året skal flytte hjemmefra.

”Ligesom sin storesøster Mira fra sommeren 2018, der i februar flyttede til Frankrig, så skal vi også finde et nyt og godt hjem til Ebbe, så snart han bliver teenager og uafhængig af mor Liv. Det er for at sikre trivsel og de allerbedste betingelser for vores sæler, da vi i forvejen har en harmonisk sælflok på to spættede sæler og en gråsæl,” fortæller kurator i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.

Der er dog endnu masser af tid til at nyde Ebbe i Kattegatcentret, og selvom Ebbe er begyndt at få interesse for at spise fisk, vil han de næste par uger stadig være afhængig af mælk fra Liv.

Publiceret 10 September 2019 10:18