Lisbeth Gitte Horndrup Jensen er indstillet til at modtage dette års Svend Auken Pris.

Lisbeth Gitte Horndrup Jensen er indstillet til at modtage dette års Svend Auken Pris. Foto: Morten Lau-Nielsen, JP Aarhus

Indstillet til pris for at samle affald

Socialdemokratiet i Grenaa peger på Gitte Horndrup Jensen til årets Svend Auken-pris

Af
Søren Andersen

GRENAA Socialdemokratiet i Grenaa og borgmester i Norddjurs, Jan Petersen, har indstillet Lisbeth Gitte Horndrup Jensen fra Grenaa som modtager af dette års Svend Auken-pris. Den overrrækkes på partiets kongres i Aalborg lørdag 14. september.

I indstillingen nævnes det, at kandidaten arbejder til daglig som deltidsansat ernæringsassistent på det kommunale plejehjem Fuglsanggården, men i sin fritid holder Lisbeth og hendes hold på omkring 20 frivillige Grenaa ren. Mindst 50 timer og ofte næsten 100 timer om måneden bruger Lisbeth på at gå ture og samle affald i og omkring Grenaa.

Alt det, vi smider i naturen, ender jo i sidste ende i det vand, vi drikker og den mad, vi spiser, og Lisbeth ønsker ikke at risikere, at de næste generationer ikke har en ren by med for eksempel rent drikkevand.

Med sit frivillige engagement i indsamling af affald, som for eksempel cigaretskodder i store mængder på det brostensbelagte torv i Grenaa, yder Lisbeth en enorm indsats. Det er bogstaveligt talt pillearbejde, og i et forsøg på at gøre borgerne i Grenaa opmærksomme på svineriet, valgte Lisbeth og de øvrige frivillige i ”Ren Grenaa” at udstille fem måneders affald på Torvet, heriblandt 400 lightere og 45 kilo cigaretskod.

"Med sin indsats viser Lisbeth og hendes mange frivillige i ”Ren Grenaa”, at vi som enkeltpersoner selv skal gøre en indsats og lade være med at smide vores affald i naturen og i byrummene. Det kan ikke kun være en offentlig opgave at rydde op. Samtidig bidrager Lisbeth og hendes frivillige til, at vi lader være med bare at smide om os med affald, og i stedet hver især også tager ansvar for vores eget affald. Denne frivillige indsats er en del af svaret på Socialdemokratiets grønne dagsorden og et eksempel på, at vi som borgere kan og skal tage ansvar for, at Danmark forbliver et rent og ordentligt land i de næste generationer. Og denne indsats, synes vi, bør belønnes med Svend Auken-prisen 2019," hedder det i motiveringen.

Publiceret 09 September 2019 19:00