17-årige Askling åbner Klub Lyt Nyt-sæsonen i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

17-årige Askling åbner Klub Lyt Nyt-sæsonen i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa. Pressebillede

Klub Lyt Nyt er klar til en ny sæson

Talenterne får en chance før de for alvor bliver kendte i Pavillonen

Af
Søren Andersen

GRENAA Kulturhuset Pavillonens Klub Lyt Nyt er på få år blevet en succes, der bare vokser og vokser. Sidste sæson satte man absolut rekord i antallet af medlemmer. Tidligere medlemmer af klubben har fået forkøbsret til denne sæson og man har allerede solgt en god portion af medlemskortene - inden alle koncerter er offentliggjort.

"Det tager vi som en tillidserklæring, som vi er rigtig glade for," siger kulturhusleder Jesper Jul.

Hvis udviklingen forstætter er forventningen, at man i denne sæson kan ramme punktet, hvor der må meldes udsolgt af Lyt Nyt kort - da man kun har mulighed for at sælge et begrænset antal medlemsskaber til en favorabel pris.

Klub Lyt Nyt-konceptet indeholder koncerter med kunstnere, der ikke er helt kendte endnu, men har kvalitet, nerve og noget at byde på og absolut er et nyt lyt værd. – tidligere har kunstnere som Mads Langer, Rasmus Walter, Lucas Graham, Fallulah med flere været en del af Lyt Nyt – og de har jo som bekendt fået en fantastisk karriere senere.

17-årig åbner

Sæsonen indledes lørdag 14. september klokken 20 med den blot 17-årige Askling, som er ny på musikscenen, men har så meget talent, at det skal opleves.

Hendes silkebløde og overlegne vokal tager publikum igennem et elektronisk pop-univers, drevet af feminin styrke – og rammer direkte i hjertet fra første tone.

Torsdag 19. september klokken 20 kommer Paul Thorn fFra Tupelo i Mississippi - en herre, der udover at være født og opvokset i Elvis Presleys fødeby, er en fabelagtig sangskriver og ditto historiefortæller.

Hans popularitet er vokset og vokset, og han har med flere af sine singler og albums efterhånden befundet sig på Billboards Top 100 utallige gange, og optrådt på alle de store amerikanske TV-shows, hos bl.a. Lettermann, Conan O’Brien og Jimmy Kimmel.

Paul Thorn & band har igennem de senere år været opvarmning for store navne som Bonnie Raitt, Mark Knopfler og Sting.

Americana fra Aarhus

Lørdag 19. oktober kommer det Aarhus-baserede americana-orkester Baby Did a Bad Thing. Snakken har længe gået lystigt i krogene hos musikelskere landet over – og for andet år i træk blev der meldt udsolgt til deres koncert på SPOT Festival.

Omkring parret Eline Engholm og Jonas Fjelsted og deres sangskrivning, manøvrer orkesteret ubesværet mellem akustisk folk/ country og elektrificeret roots-rock.

Lørdag 9. november er der koncert med The Entrepreneurs. De udkom i 2016 med deres debutsingle – og har siden markeret sig som et af de bedste livenavne herhjemme. Nu er de ude med deres første album.

Bag The Entrepreneurs står Anders Hvass på bas, Jonas Wetterslev på trommer og Mathias Bertelsen på guitar og vokal.

Lørdag 16. oktoberer Gurli Octavia på plakaten. Hun har lynhurtigt markeret sig på den nordiske musikscene. Hun tilbragte de første år af sit liv på landevejen i en hestetrukket cirkusvogn. Opvokset i en verden fuld af gøglere, opdraget et sted mellem drømme og virkelighed. En opvækst der har sat sit præg på hendes musikalske univers. Hun blev født på den magiske dag dag 8.8.88, hvorfor hun fik navnet Octavia.

På scenen åbner Gurli Octavia op for et eventyrligt, eftertænksomt og til tider brutalt tekstunivers, der leveres med en vibrerende vokal, der ubesværet og melodisk bevæger sig fra at være forsigtig, hæs og skrøbelig til at rumme en urkraftig og løssluppen inderlighed.

Torsdag 5. december hedder bandet Søn. Søn er en skæv, guitardrevet popgruppe der synger om ungdommens udfarende liv. Søn har vakt opsigt med deres afsøgende og catchy smadderpop. Søns debutalbum ‘Det Skandinaviske Design’, der udkom i foråret, er et personligt portræt og en poetisk wrestlingkamp med tidstypiske normer og idealer. Sangene behandler alvorlige og komplekse emner, men altid på en nærværende og relaterbar måde.

Publiceret 08 September 2019 00:00