Gurli Basballe på sidste åbningsdag i hendes butik Tusindfryd. Den åbner igen med ny ejer mandag 9. september.

Gurli Basballe på sidste åbningsdag i hendes butik Tusindfryd. Den åbner igen med ny ejer mandag 9. september. Foto: Søren Andersen

Farvel til Lillegade efter 56 år

Gurli Basballe har aldrig arbejdet i andre gader i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA Er der en, der ved, hvordan handelslivet har udviklet sig i Lillegade i Grenaa de seneste godt et halvt hundrede år, er det Gurli Basballe.

Hun har aldrig arbejdet i andre gader i Grenaa - og fredag sagde hun farvel, da hun drejede nøglen i lingeributikken Tusindfryd - efter at have solgt undertøj, strømper og natkjoler i så mange år, at hun har svært ved at forstå, hvor årene er blevet af. 56 års arbejde er det blevet til, men nu er det slut.

"Jeg begyndte som bypige som 14-årige i Strømpehuset. Her blev jeg også udlært og fik arbejde efter endt læretid," siger hun.

Gurli Basballe åbnede Tusindfryd 7. november 1986. Hun har haft ansatte i butikken, men har stort set selv stået for indkøb og regnskab.

"Til sidst var jeg ikke i tvivl om, at det var rigtigt at stoppe. Jeg bliver snart 71 år og glæder mig til at kunne bruge tiden på noget andet. Der har aldrig været tid til andet end korte ferier, men nu skal Niels og jeg ud at rejse noget mere," siger Gurli.

Hun er glad for, at det lykkedes at finde en ny ejer til butikken, som åbner igen med en ny og lokal indehaver mandag 9. september.

Publiceret 30 August 2019 12:54