Aarhus Lufthavn har netop gennemgået en større renovering, og indenfor et år skal der tilbygges. Foto: Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn vil tredoble passagerantallet: Vi har alt i spil lige nu - også gratis parkering

Aarhus Lufthavn har netop gennemgået en omfattende ombygning, og der er flere planer i spil for den lille lufthavn med store ambitioner for fremtiden.

Af
Katharina Andersen

I løbet af de næste fem år skal 1,5 mio. passagerer anvende Aarhus Lufthavn. Det er tre gange så mange, som anvender den i dag, og første skridt mod målet er en omfattende ombygning af lufthavnen, der netop er blevet præsenteret.

"Ombygningen er sket, for at vi kan håndtere en vækst på den kortere bane, men også for at passagererne kan få en bedre oplevelse i lufthavnen. De skal jo være vores ambassadører fremadrettet," siger den nye direktør i Aarhus Lufthavn Peer H. Kristensen.

Aarhus Lufthavn står derfor i dag med både nye møbler og et nyt gastronomisk koncept, men der er også andre planer for lufthavnen, hvis en tredobling af passagerantallet skal være realistisk, fortæller direktøren.

"De mange nye ruter har øget passagertallet væsentligt, men vi skal skabe flere vækst-drivere for at sikre den ønskede fremgang. Derfor er vi også i gang med at tegne den næste udvidelse af lufthavnen for at få plads til flere gæster. Det indebærer både nye afgangsfaciliteter og en ny bagagehåndtering," siger Peer H. Kristensen.

Han forventer, at byggeriet påbegyndes om et år.

Måske gratis parkering

Noget af det, der særligt optager de rejsende, er parkeringsforhold, og direktøren er da også klar til at kigge på, om det kunne blive en mulighed.

"Lige nu er alt i spil - også gratis parkering. Det har de jo haft succes med i Aalborg, men Aalborg Lufthavns store fordel er, at den får hjælp til dens faste omkostninger, fordi det er en militær lufthavn, så man kan ikke sammenligne de to lufthavne eller deres grundlag for at være her," forklarer han.

Og til dem, der stadig spekulerer på, om Aarhus Lufthavn mon får en ny placering, så er det ikke aktuelt længere, siger Peer H. Kristensen.

"I min verden blev det spørgsmål lukket, da Aarhus Kommune sagde, at den ligger i Tirstrup og altid vil gøre det."

Foruden den nye lufthavnsdirektør er der kommet nye kræfter til i form af Jens Stausholm, der med Staus A/S har købt 20 pct. af aktierne. En klar fordel for lufthavnen, mener direktøren.

"En ny privat investor ændrer det kommercielle fokus i at drive en lufthavn. Nu skal det være en forretning, og det betyder også, at der skal være et forretningsmæssigt perspektiv fremadrettet. Det er rigtig sundt, og selvom det selvfølgelig er en chance, han tager, så har han investeret, fordi han kan se et potentiale, og fordi han kan se, hvad der endnu ikke er blevet udnyttet," siger han.

Et realistisk mål

Målet om at tredoble antallet af rejsende indenfor fem år er blevet kaldt både ambitiøst og urealistisk, men det er meningen at sætte barren højt, forklarer han.

"Jeg har før i min karriere som turismechef i Aarhus sat tallene meget højt, og jeg er af den overbevisning, at man skal sætte barren højere, end det man tror er opnåeligt, for så gør man sig ekstra umage."

Den nye storinvester investerer 30 mio. kr. i lufthavnen, og investeringen sker trods et årelangt underskud i Aarhus Lufthavn.

"Ingen af os har 40 års erfaring i at drive lufthavn, men det kan komme os til gavn, fordi vi ser branchen på en anderledes måde," siger Peer H. Kristensen.

Publiceret 23 August 2019 13:00