Mogens Høeg Hørning, trofast medlem af Venstre fra Ørsted og kredsbestyrelsesformand på Djursland, mener ikke, at Kristian Jensen har evnerne til at tage over efter Lars Løkke Rasmussen. Britt Bager (tv.) er Mogens Høeg Hørning glimrende tilfreds med som folketingsmedlem i Djurskredsen. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Mogens Høeg Hørning, trofast medlem af Venstre fra Ørsted og kredsbestyrelsesformand på Djursland, mener ikke, at Kristian Jensen har evnerne til at tage over efter Lars Løkke Rasmussen. Britt Bager (tv.) er Mogens Høeg Hørning glimrende tilfreds med som folketingsmedlem i Djurskredsen. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Kredsbestyrelsesformand: "Kristian Jensen har ikke evnerne"

Mogens Høeg Hørning, formand for Venstres kredsbestyrelse på Djursland, vil give Venstre-toppen 14 dage til at få stoppet den nuværende 'krig på kniven' i partiet ellers må den gå

Af
Lars Norman Thomsen

POLITIK Skal formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen forlade deres poster, så der kan blive renset ud i Venstre-toppen og nye kræfter komme til?

Det mener en række lokale V-medlemmer.

I en kronik i Jyllands-Posten forfattet af Bent Jørgensen (V), der er byrådsmedlem i Roskilde Kommune, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg (V), der er næstformand i Venstre-afdelingen Roskilde Midt, skriver de to kronikører således råt for usødet:

"Mener Lars Løkke Rasmussen – belastet af utallige møgsager, lav troværdighed, elendig ledelse og med to valgnederlag som statsminister i bagagen – virkelig, at han skal have en tredje chance? Mener Kristian Jensen – med to fejlslagne kupforsøg og et skuffende personligt valg – virkelig, at han er det bedste, Venstre har at byde på i fremtiden?”

Hørning enig

Mogens Høeg Hørning, Ørsted, formand for Venstres kredsbestyrelse på Djursland, er enig med de to kronikører i, at tilliden til Venstre-toppen er ved at være opbrugt.

"Nu skal der ro på i Venstre ellers må ledelsen gå."

"Det vi har set og hørt her efter sommerferien har været under lavmålet. Mange lokale medlemmer af Venstre har ringet til mig og spurgt, hvad det dog er for en børnehave, vi oplever."

"Hvis ikke Venstre-toppen kan sørge for, at roen indfinder sig, så vi kan diskutere politik i stedet for at kriges, mener jeg, at det er tid til, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen takker af. Jeg vil give dem maksimalt 14 dage - ellers må det være slut."

Kristian Jensen duer ikke

Mogens Høeg Hørning har respekt for det, som Lars Løkke Rasmussen har præsteret som både statsminister og ved de to seneste valgkampe, valget til EU-Parlamentet i maj og Folketingsvalget 5. juni.

"Lars Løkke Rasmussen stod i spidsen for Venstre ved begge valg og var i høj grad med til at skaffe partiet en flot fremgang."

Kredsbestyrelsesformanden forventer dog ikke, at Løkke Rasmussen står i spidsen for Venstre ved et folketingsvalg om fire år.

"Nej, det gør jeg ikke. Jeg tror, ligesom mange andre, at der venter et internationalt job til Løkke inden da."

Mogens Høeg Hørning har to bud på en afløser for Lars Løkke Rasmussen.

Det ene er ikke den nuværende næstformand Kristian Jensen.

"Jeg ved, jeg ikke bliver populær i alle kredse, men jeg mener ikke, at Kristian Jensen har evnerne til at være Venstres formand. Han har efter min mening dummet sig nok og været ude at sige ting i offentligheden, som han burde have clearet først med de øvrige i ledelsen. Nej, Kristian Jensen duer ikke til at samle partiet."

Mand og kvinde

- Hvem har du så i kikkerten?

"Jeg har to bud. Det ene er vores tidligere skatteminister Karsten Lauritzen. Det andet hedder Stephanie Lose. (Venstres formand i Region Syddanmark og formand for Danske Regioner, red.). De vil begge efter min mening være friske bud og meget stærke kandidater til en ny ledelse i Venstre."

Publiceret 21 August 2019 12:27