Debat: Normering og opgaver skal passe sammen

Af
Mads Nikolajsen

Formand for Børne og Ungdomsudvalget i Norddjurs, SF

DEBAT Vi skal i Norddjurs sikre indsatsen for vore udsatte børn og familier, og vi skal give vore ansatte på området gode vilkår.

Derfor blev jeg oprørt, da jeg april 2019 konstaterede, at arbejdstilsynet juli 2018 måtte rejse en sag om arbejdsmiljøet i vores afdeling, der tager sig af netop denne gruppe. Og at det havde hverken børne- og ungdomsudvalg eller –formand fået at vide.

Nu skal der laves retningslinjer, så vi folkevalgte skal informeres i situationer som denne.

Desuden tages en række initiativer for at give vore ansatte de arbejdsvilkår de fortjener. Men samtidig er det vedtaget at spare en million på området fra næste år.

Økonomiudvalget er også personaleudvalg, og på mødet der 15-8-19 foreslog jeg derfor, at vi gav et klart signal om, at der skal være de nødvendige ressourcer til at løse denne vigtige opgave. At der forud for budget 2020 ”udarbejdes forslag til normering, der svarer til sagsmængden”.

Desværre var der ikke flertal for forslaget.

Heldigvis var der enighed om at få en række vigtige ting belyst, såsom ansættelser, fratrædelser, sygemeldinger, den fysiske sikkerhed og sagsmængderne.

Trods nedstemning i økonomiudvalget er jeg optimist på afdelingens vegne: Arbejdstilsynet skal 16/9 have en rapport fra Norddjurs med løsninger. Det giver håb om at få en normering af socialrådgiver m.fl., der svarer til antallet af opgaver.

Hertil kommer, at 1/ det er afgørende for nogle af de mest udsatte børn i Norddjurs, 2/ det er klog økonomiske politik at have styr på området for anbringelser, børneundersøgelser og støtte til familier. Der er stor udgifter på dette område, og det kan koste millioner ekstra ikke at yde den optimale indsats for børn og familier i knibe.

Der kom ikke det klare signal forleden, men der er ingen vej uden om normering, der svarer til opgaverne.

Publiceret 19 August 2019 15:08