Bankdirektør Lars Møller Kristensen er en glad mand i disse dage, efter Djurslands Bank har landet rekordresultat for første halvår 2019. Pressefoto

Bankdirektør Lars Møller Kristensen er en glad mand i disse dage, efter Djurslands Bank har landet rekordresultat for første halvår 2019. Pressefoto

Djurslands Bank lander rekordresultat for første halvår

Opjusterer markant forventningerne til årsresultatet

Grenaa Djurslands Bank har offentliggjort et rekordhøjt resultat for første halvår 2019. Det er især den meget store aktivitet omkring konvertering af boliglån, som har medført et resultat før skat på 80,9 mio. kroner og en gennemsnitlig egenkapitalforrentning på 15,1 procent.

Bankens 2. kvartal vil gå over i historien som et af de bedste kvartaler nogensinde, skriver Djurslands Bank i en pressemeddelelse.

Resultatet på 51 millioner kroner i 2. kvartal, og sammenlagt 80,9 mio. kroner for første halvår, skyldes især den helt store interesse fra boligejere for konvertering af realkreditlån. Rentefald og muligheden for at omlægge til et 30- årigt realkreditlån på blot 1 procent i pålydende rente har fået mange boligejere til at tage konsekvensen og omlægge lån.

"Vi har i Djurslands Bank oplevet en reel konverteringsbølge og ekspederet dobbelt så mange realkreditlån i årets første seks måneder i forhold til samme periode sidste år, så medarbejderne har virkeligt løbet stærkt for at imødekomme kundernes behov. Den store aktivitet har givet banken en øget indtjening, hvilket vi naturligvis er meget tilfredse med," siger bankdirektør Lars Møller Kristensen i pressemeddelelsen.

Sammenlagt er resultatet før skat for årets to første kvartaler altså landet på 80,9 mio. kroner, hvilket er en stigning på 10,8 procent sammenlignet med 2018. Banken forrenter således sin egenkapital med 15,1 procent.

Nye kunder til banken

Det ultralave renteniveau, som vi har i Danmark lige nu, betyder at pengeinstitutter generelt har svært ved at skabe den nødvendige indtjening. Bankdirektør Lars Møller Kristensen er derfor meget tilfreds med den konstante kundetilgang, som Djurslands Bank oplever.

"Det lave renteniveau med negative renter, kombineret med fortsatte stigende krav til sektoren og øgede it-omkostninger stiller store krav til vores drift. Jeg er derfor meget tilfreds med den stabile og voksende kundetilgang, som er med til at sikre os nye forretninger og et højere forretningsomfang, fortæller Lars Møller Kristensen.

Djurslands Bank meddeler desuden, at de for få måneder siden har budt velkommen til privatkunde nummer 50.000, ligesom banken oplever kundetilgang i Randers og Aarhus.

De øgede aktiviteter i banken har medført, at netto rente- og gebyrindtægter udgør 181,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 20 millioner kroner i forhold til samme periode i 2018.

Som følge af resultatet for første halvår har banken opjusteret det forventede resultat for hele året med over 30 procent til intervallet 110-120 millioner kroner.

Publiceret 16 August 2019 10:20