15-årige Sally Maribo er hoppet ind på verdensranglisten efter en flot prstation ved UEM. Privatfoto

15-årige Sally Maribo er hoppet ind på verdensranglisten efter en flot prstation ved UEM. Privatfoto PPP/ITTF

Lokal bordtennisspiller hopper ind på verdensranglisten efter EM

Grenaa Den lokale bordtennisspiller 15-årige Sally Maribo har brugt sommerferien til UEM i Tjekkiet, og en flot indsats er her i august blevet synlig, da hun for første gang træder ind på verdensranglisten.

En plads som nummer 363 i verden for juniorer. Oplevelsen har sat positive spor og øget motivationen for at gøre det endnu bedre.

”De tre uger i Tjekkiet gav både op og nedture, men jeg er stolt over at jeg kunne være med i alle kampene jeg spillede. Jeg slog mange seedede spillere; blandt andet Norges nummer to, og det var mere end jeg havde turdet håbe på," lyder det fra Sally Maribo i en pressemeddelelse, hvor hun også gør status over, hvilke lektier hun tager med sig fra EM.

”Jeg har lært at vi som piger skal være meget bedre til serv/retur spillet, og være bedre til at tage de chancer vi får i spillet. Jeg lærte også hvordan at indstillingen, erfaringen og det mentale har en kæmpe rolle i spillet, lige såvel som teknik”.

Spændende sæson i vente

Nu venter den nye sæson og allerede nu er målet klar – endnu en EM udtagelse til næste sommer. Spillet er der og nu skal der samles mere erfaring. Sally spiller derfor både to svenske Grand prixer samt internationale turneringer i Slovenien, Portugal og Estland det kommende efterår.

Den internationale debut har givet endnu mere blod på tanden, og har kun kunne lade sig gøre med den store økonomiske opbakning hun har fået fra lokale sponsorer og en Facebook-indsamling.

Senest har Sally fået et fire-årigt sponsorat med bat, belægninger og træningstøj som sammen med de indsamlede penge giver fundamentet for at sæsonen kan få et internationalt præg.

SC

Publiceret 13 August 2019 10:45

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik