Heine Max Olesen har startede sit iværksættereventyr med Sea Man Chips i 2018. På kort tid er efterspørglsen efter produkterne s

Vild succes: Sea Man Chips har kurs mod udlandet og får ny kendt investor med ombord

Der er vind i sejlene hos Grenaavirksomheden Sea Man Chips, der netop har fået en ny, kendt investor med på holdet.

Af
Katharina Andersen

Det går stærkt for den lokale Grenaavirksomhed Sea Man chips, der er ejet af Heine Max Olesen.

På blot et år har iværksættervirksomheden, der sælger chips med tang formået at skabe et produkt, der ikke kun sælges i forretningerne i Danmark, men nu også får fodfæste i store dele af udlandet. Og så er der kommet en ny investor på banen i form af pizzakokken Gorm Wisweh, fortæller Heine Max Olesen.

"Jeg er meget glad for at have fået Gorm med på holdet. Han ejer 15 pct. af virksomheden nu. Det er en vild rejse, vi er på i øjeblikket."

Sea Man Chips er allerede at finde i Salling, Føtex og Meny i Danmark, men til efteråret vil produkterne også lande i Coop's forretninger, fortæller han, og så er der massiv efterspørgsel fra udlandet.

"Vi har lavet aftaler i Italien, Portugal, Tyskland og Holland, og så har jeg netop sendt et par paller til Kina," siger han, og tilføjer, at chipsene også er at finde i Norge og Sverige.

Nyt kontor i Holland

Særligt Holland er lige nu et stort marked for Sea Man Chips, der har fået en aftale med supermarkedskæden Jumbo, som i 2019 skal sælge Seaman Seaweed Chips i deres 600 butikker.

Derfor er Heine Max Olesen også ved at etablere et kontor i Holland, så virksomheden kan komme endnu tættere på dens forhandlere, men hovedkontoret forbliver, hvor det startede.

"Vi bliver her i Grenaa, og det bliver der ikke ændret på. Jeg vil kunne cykle på arbejde, og jeg har fire børn, som jeg også rigtig gerne vil se," forklarer han.

Sea Man Chips har netop fået en ny investor med på holdet i form af pizzakokken Gorm Wisweh.Foto: Sea Man Chips

Sea Man Chips har netop fået en ny investor med på holdet i form af pizzakokken Gorm Wisweh.Foto: Sea Man Chips

Virksomheden har sammenlagt vundet seks awards for dens emaballage, og måske er det én af årsagerne til, at udlandet søger mod Danmark, når de skal finde nye chipsvarianter.

"I virkeligheden gør vi, hvad alle taler om. Vi har et bæredygtigt produkt, hvor 10 pct. af vores profit går til organisationen Plastic Change, som kæmper mod forureningen i havet, og så bliver vores chips 100 pct. økologiske ved udgangen af året," siger han.

10.000 butikker

Sømandschipsene er lavet på kartofler og ris med en høj procent af tang af blæretang, der er forholdvis blid i smagen, og det er tilsyneladende en smag, der tiltaler mennesker i hele verden.

Med den nye investor åbner der sig nu nye muligheder for iværksætteren, der for nyligt også har fået en advokat med på holdet.

"Det er ret vigtigt, at der er styr på det formelle, når det går så stærkt, som det gør i øjeblikket," siger han.

Heine Max Olesen satser på, at tangchipsene vil være repræsenteret i 10.000 butikker inden 2020. Et ambitiøst, men opnåeligt mål, mener han.

"Jeg har hele tiden vidst, at vi skulle have fart på eksporten, for chips er et produkt, der skal stor volumen på, før det bliver profitabelt. Det er vi ved at have fået nu," siger han.

Heine Max Olesen er selv tidligere fiskehandler, iværksætter og restauratør, og han skabte som en af de første et produkt med tang som stifter af firmaet Nordisk Tang. En virksomhed, han dog senere solgte fra for at starte Sea Man Chips i 2018.

Fakta

Sea Man Chips

Virksomheden blev stiftet i 2018 af Heine Max Olesen.

Sea Man Chips har hovedkontor på Grenaa Havn.

Indenfor et år er produkterne solgt i adskillige lande med Holland som det største marked.

Virksomheden forventer at nå i 10.000 forretninger inden 2020.

Heine Max Olesen har tidligere været medejer af Nordisk Tang.

Publiceret 12 August 2019 11:30