Herregården Gammel Estrup ved Auning er nomineret til DASA-prisen, som gives til museer, som udmærker sig særligt på formidlingsområdet. Foto: Gammel Estrup

Herregården Gammel Estrup ved Auning er nomineret til DASA-prisen, som gives til museer, som udmærker sig særligt på formidlingsområdet. Foto: Gammel Estrup

Gammel Estrup er nomineret til international museumspris

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er nomineret til den såkaldte DASA-pris, som hvert år uddeles af European Museum Academy. Det skriver Gammel Estrup i en pressemeddelelse.

Prisen uddeles hvert år til et europæisk museum, som udmærker sig særligt på formidlingsområdet. Kriterierne er blandt andet brugerinddragelse og læringsmuligheder, kreativitet i designet af udstillingerne samt evnen til at kombinere uddannelse med underholdning.

Netop nytænkende formidling i udstillingerne og læring har Gammel Estrup arbejdet målrettet med gennem de senere år, så det glæder museumsdirektør Britta Andersen særligt at få denne anerkendelse, der ligger i at blive nomineret:

"Det er svært ikke at være begejstret, når sådan en vigtig organisation som European Museum Academy nominerer netop Gammel Estrup til denne her pris. Det er jo nogle meget dygtige og erfarne museumsfolk, som vi har haft på besøg, og de har åbenbart kunnet se de visioner, som vi har om at formidle historien nærværende, vedkommende og passioneret gennem både udstillinger og aktiviteter samtidig med at det hele er baseret på forskning af høj kvalitet. Det er jeg naturligvis meget glad for og beæret over", siger Britta Andersen i pressemeddelelsen.

European Museum Academy er en non-profit organisation, som arbejder for at fremme forståelse, diskussion og deling af viden indenfor den europæiske museumsverden. 38 lande er repræsenteret i organisationen. European Museum Academy Awards uddeles 19.-21. september 2019 i Ljubljana i Slovenien, og først her offentliggøres det, hvem der modtager DASA-prisen 2019.

Publiceret 12 August 2019 11:20