Gademusikerfestival nr. fem i Grenaa

30. august bydes der på masser af musik og street-aktiviteter i Grenaas midtby

Af
John Pedersen

GRENAA Femte udgave af Grenaa Gademusiker Festival løber af stablen fredag 30. august. Der er tale om en ganske unik begivenhed - ifølge arrangørerne - den eneste af sin art i Nordeuropa, og det håber man så vil resultere i international bevågenhed.

Grenaa Gademusiker Festival så dagens lys i 2015.

I Norddjurs Kommune var der et ønske om at skabe en kulturaktivitet i Grenaas bymidte, der ud over den offentlige støtte også involverede private aktører.

Masser af mennesker og fed stemning til sidste års gademusikerfestival i Grenaa. Pressefoto

Masser af mennesker og fed stemning til sidste års gademusikerfestival i Grenaa. Pressefoto

ShopiCity gik med i projektet og det første år var gademusikerfestivalen en del af Open By Night.

Sidste år var festivalen så etableret, at den kunne bære at være en begivenhed i sig selv.

10 scener og seks boder

På 10 scener fordelt i Grenaas bymidte optrådte gademusikerne eftermiddag og aften.

I Arrestens gård kunne de hvile ud inden den næste optræden og på Torvet på kirkens nordside var opstillet seks boder med streetfood. Her var borde og bænke og meget folkeliv aftenen igennem.

Det var også her den store scene var opstillet og hvor hovednavnet "Jonah Blacksmith" satte punktum på festivalen.

Rum for gadens kultur

Gademusikken er en del af gadens kultur. På pladser og gader i de større byer holder skateboarderne også til. Det samme gør unge med fodbolde og basketballs og graffitimalere.

Kulturskolen styrede de børn, der gerne ville male på gaden til festivalen og her kunne de forbipasserende få et indblik i. hvordan graffitimalerne håndterede deres spraydåser.

I år arbejdes der på at styrke denne del af festivalen.

Koncert på Torvet

Grenaa Gademusiker Festival byder på stor aktivitet og masser af musik i gaderne i midtbyen.

Kulminationen på dagen bliver en koncert på Torvet med en af de nye store stjerner, Annika Aakjær, som mange vil kende fra "Toppen af Poppen" på TV2, hvor hun blandt andet sang en af Lis Sørensens sange.

Grenaa Gademusiker Festival er også unik i Danmark og kommunen er gået konstruktivt ind i projektet i forventning om, at den kan skabe opmærksomhed om både Grenaa og Norddjurs Kommune i det hele taget.

Et stenningsfoto fra sidste års koncert med

Et stenningsfoto fra sidste års koncert med "Jonah Blacksmith". Pressefoto

Et bevis på, at der sker noget i Norddjurs med tilbud til familier, der kunne tænke sig at flytte til kommunen.

Der er drøftelser i gang for at få festivalen optaget på kommunens budget, så gademusikerfestivalen kan planlægges og udvikles på lang sigt.

Publiceret 12 August 2019 10:28

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik