ÆldreSagen besøger det smukke Clausholm Slot. Pressefoto

ÆldreSagen besøger det smukke Clausholm Slot. Pressefoto

ÆldreSagen vælter sig i aktiviteter

Flere sociale tilbud, oplevelser og god underholdning

Af
John Pedersen

ROUGSØ/SØNDERHALD Selv om støtten fra Norddjurs Kommune til frivilligt socialt arbejde er blevet kraftigt beskåret, så afvikler Ældre Sagen Rougsø-Sønderhald også i den kommende sæson en række faste aktiviteter.

Det gælder blandt andet besøgstjeneste til ensomme ældre og demente, vågetjeneste, tryghedsopkald samt erindrings- og pårørendecafè.

Det fremgår at det nye program for aktiviteterne i 2019-2020.

Satser på det nære

Samtalegruppen "Når 2 bliver til 1" blev søsat i 2018 og den fortsætter også og henvender sig især til personer, der har mistet en nær pårørende.

Belært af, at det er svært at skaffe tilslutning til dyre ture og rejser, indeholder det nye program ikke tilbud om disse aktiviteter.

Til gengæld lægger man vægt på nærheden. Ene om at bevæge sig ud over kommunens grænser er et besøg på Clausholm Slot og Park tirsdag 12. maj 2020.

Det er en rigtig positiv erfaring fra et besøg på Løvenholm Slot, hvor tilslutningen var så stor, at der måtte arrangeres et ekstra besøg, som har medført et nyt slots-besøg.

Stort program

Den nye sæson indledes torsdag 26. september i Vivild Borgerhus, hvor Lene og Lars Erik synger og spiller og Jens Erik Madsen fortæller en god historie.

Torsdag 24. oktober er der vinaftten i Vivild Borgerhus, hvor der smages på oste og gode vine.

I samarbejde med Auning Bibliotek arrangeres et besøg af forfatteren Helene Andersen med overskriften "Tænk hvis vi blev 100 år?". Det sker onsdag 19. februar 2020.

Ældre Sagens årsmøde holdes 5. marts på Allingåbro Hotel.

Vinterens arrangementer sluttes af tirsdag 24. marts med "Damernes Aften" hos TIFF på Vestergade i Auning, hvor forårsmoden præsenteres. Mænd er også velkomne.

I den kommende sæson bliver der også mulighed for at se film i Ørsted Bio som eftermiddagsforestillinger.

Publiceret 08 August 2019 09:09