Numrene på de grønne skilte er en hjælp til at lokalisere ulykkesstedet. Foto: Norddjurs Kommune

Numrene på de grønne skilte er en hjælp til at lokalisere ulykkesstedet. Foto: Norddjurs Kommune

Unikke numre hjælper, hvis uheldet er ude

Grenaa Sommeren og det gode vejr indbyder til en tur ved stranden. Kaster man sig ud i bølgerne og uheldet er ude, og man får brug for hjælp, har Norddjurs Kommune i samarbejde med Trygfondens Kystlivredning opsat grønne redningsskilte.

Formålet med de grønne redningsskilte med de unikke numre, er, man nemmere kan lokalisere ulykkesstedet, hvis man uheldigvis skulle få brug for at ringe 1-1-2, oplyser Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Ved at oplyse nummeret på redningsskiltet sikrer man, at ambulancen når hurtigere frem, da beredskabet allerede er bekendt med alle numrene og deres placering.

God information

I Norddjurs er det kommunen, der har ansvaret for opsætning at redningsskiltene, som er opstillet langs kyster og fjorde, så beredskabet hurtigere kan lokalisere ulykkesstedet.

Det er vigtigt at borgere og feriegæster er korrekt informeret om bade- og vandsikkerhed.

Derfor samarbejder TrygFonden Kystlivredning med Dansk Svømmeunion om at forebygge drukneulykker i Danmark, og på www.respektforvand.dk er man sikker på at finde den mest solide viden om sikkerhed ved vandet.

Publiceret 05 August 2019 11:35

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik