De lokale i Grenaa valfarter til det Europæiske madmarked, der lige nu afholdes på torvet i Grenaa.Foto: Katharina Andersen

De lokale i Grenaa valfarter til det Europæiske madmarked, der lige nu afholdes på torvet i Grenaa.Foto: Katharina Andersen

Smagen af Europa i Grenaas gader

Det Europæiske madmarked har atter fundet vej til torvet i Grenaa, og de internationale delikatesser tiltrækker besøgende langvejs fra.

Af
Katharina Andersen

Grenaa Italiensk pesto, Hollandsk ost eller tøj fra Finland. Det summer af liv på torvet i Grenaa, hvor det Europæiske madmarked for 3. år i træk har fundet vej til byen.

Intet mindre end 21 boder står side om side på torvet, og de internationale madvarer har vist sig at være et særdeles godt trækplaster til byen.

"Der kommer folk meget langt udefra for at opleve markedet. Der er besøgende helt fra Aarhus og Randers, så det er et kæmpe aktiv for byen," siger Palle Mikkelsen, der er koordinator hos Shop i City Grenaa.

Vokseværk

Det europæiske madmarked turnerer lige nu rundt i forskellige danske byer, og markedet er de seneste år vokset i Grenaa. Da markedet første gang satte boder op på torvet, var det blot en lille del af det samlede marked, som besøgte byen, men efter to succesfulde år med stor efterspørgsel, fik Grenaa tilbudt at afholde det helt store marked, forklarer Palle Mikkelsen.

"Da vi startede projektet for tre år siden, var der selvfølgelig lokale forretninger, der spurgte ind til, om madboderne ville tage kunder fra deres forretninger. Men det er slet ikke tilfældet. Det er en helt anden type varer, der bliver solgt på markedet, og derfor takkede vi selvfølgelig ja til at afholde det helt store af slagsen," siger han.

Der er delikatesser fra både Polen, Holland og Italien at finde på årets madmarked i Grenaa. Foto: Katharina Andersen

Der er delikatesser fra både Polen, Holland og Italien at finde på årets madmarked i Grenaa. Foto: Katharina Andersen

Han forklarer også, at både lokale og turister er særdeles købelystne på markedet.

"Det er, som om vi forkæler os selv lidt mere i ferien, så der bliver købt mange varer dernede," forklarer han.

Hos turismekontoret i Grenaa får man udelukkende positive tilbagemeldinger fra turister, der har lagt vejen forbi boderne, og Palle Mikkelsen er da heller ikke i tvivl om, at madmarkedet igen i år er en succes.

"Der er virkelig god stemning i gaden dernede. De lokale har sommetider nævnt, at der er lidt stille i gaderne i Grenaa. Det er i hvert fald ikke tilfældet nu."

Det Europæiske madmarked afholdes i Grenaa til og med lørdag, hvor besøgende kan opleve madvarer og delikatesser fra otte forskellige lande.

Fakta

Europæisk madmarked

Markedet har turneret i danske byer siden 2008.

På markedet er mere end 20 boder repræsenteret med mad fra flere europæiske lande.

Boderne sælger primært delikatessevarer såsom nødder, pesto og ost.

Markedet turnerer i Danmark fra maj til september.

Publiceret 02 August 2019 16:32

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik