Rasmus Rygaard Poulsen styrer tropperne i den svenske eliteklub Skövde HF.

Rasmus Rygaard Poulsen styrer tropperne i den svenske eliteklub Skövde HF. Foto: Ljungström Photograhy

Grenaa-træner i Sverige med lokal opbakning

Rasmus Rygaard Poulsen træner svensk damehold i den bedste håndboldrække - og får assistance i hjembyen til opstartscup

Af
Søren Andersen

GRENAA Rasmus Rygaard Poulsen indledte sin håndboldtrænerkarriere i Grenaa - og har siden været vidt omkring. Viborg, Holstebro, Bukarest i Rumænien, Slovakiet - og nu Sverige.

Her er han træner på anden sæson i Skövde HF. Og forbederelserne til den kommende sæson er i fuld gang. Her satses der i år stort på opstartscuppen Annliz Cup, hvor man har deltagelse af et af verdens bedste klubhold, CSM Bukarest, hvor Rasmus var assisterende på bænken, da klubben vandt Champions League.

"Vi har opgraderet dette års turnering, så der er nok at se til, for Skövde HF, er ikke ejet af en rigmand, men drives som en forening. Vi har heller ikke professionelle spillere, som lever udelukkende af at spille håndbold," siger Rasmus, der er en vigtig brik i et fire års projekt, der igen skal gøre klubben stor i Sverige.

Til den kommende Annliz Cup, der spilles i dagene 8.-11. august, har den gamle Grenaa-dreng sikret sig opbakning hjemmefra i form af sponsoraftaler med Morten Torp fra Torps Dinner og Heine Max Olesen fra Sea Man Chips.

"Torps Dinner låner os maskiner, så vi kan lave softice og popcorn og tjene penge til klubkassen. Og Sea Man Chips har foræret os masser af poser med tangchips. Her er det tanken, at vi skal sørge for at sætte vores hovedsponsor ICA sammen med Heine Max Olesen, så han kan få en fod inden for på det svenske marked i deres mange butikker," siger Rasmus.

Hans klub skal have samlet 750.000 svenske kroner sammen, så man kan få en licens, når det lige om lidt kræves i svensk håndbold. Og her trækker det ned, at man slæber rundt på en gammel gæld fra tidligere.

"Vi er blandt de tre klubber i den bedste rækker, som har den dårligste økonomi, så vi kan ikke lokke spillere med mange penge, men med et attraktivt træningsmiljø, hvor vi træner syv gange om ugen," siger Rasmus, hvis hold sidste sæson sluttede som nummer 9 ud af 12 hold - efter at være spået som kandidat til en placering som nummer 11.

Publiceret 25 July 2019 14:15