André Rieu øver sig her på sit slot i Maastricht.

André Rieu øver sig her på sit slot i Maastricht. Foto: Simon Læssøe, Ritzau Scanpix

Valsekongens koncert i Kino

Andre Rieu stemmer violinen endnu engang i Maastricht

Af
Søren Andersen

GRENAA Traditionen tro transmitterer Kino i Grenaa Andre Rieus store sommerkoncert fra torvet i den romantiske hollandske by Maastricht. Det foregår lørdag 27. juli klokken 19.45 og søndag 28. juli klokken 15.45, og som det hører sig til ved en festlig koncert, byder Kino på et glas champagne i pausen.

Mottoet for årets koncert er ”Skal vi danse, ” og det passer godt med den musik, som Andre Rieu og hans orkester spiller, nemlig først og fremmest valsemusik, men også de store numre fra kendte musicals, operetter og film. Der venter publikum både i Maastricht og i biografer verden over et stort og mangfoldigt show med masser af musik, med solister og med overraskende indslag – og Andre Rieu er kendt for at give publikum noget for pengene: mange ekstranumre.

Spiller for 600000

Andre Rieu og hans orkester – verdens største privatejede symfoniorkester – giver koncerter over hele verden. Man regner med, at Rieu spiller for over 600.000 mennesker pr. år, og det er da også hans mål at bringe den klassiske musik ud til bredere kredse og at skabe glæde med sin musik. Rieu har i et interview fortalt, at han blev grebet af den klassiske musik, da han som dreng var med sin far til en klassisk koncert. Men han undrede sig over, at atmosfæren under koncerten var meget formel, alle sad stille som saltstøtter, ikke et host var tilladt, og han besluttede, at hvis han en dag skulle være musiker som sin far, så skulle hans koncerter være fuld af glæde og liv og stemning. Og sådan er det blevet ved Andre Rieus koncerter med glad og festlig musik, med de kvindelige orkestermedlemmer i flotte kjoler fra en svunden tid og med humoristiske og festlige indslag. Nogle synes, at det af og til bliver for meget af det gode, og Andre Rieu deler da også vandene, men et stort publikum, det har han.

Musikanmelder Søren Schauser ved Berlingske Tidende har skrevet om fænomenet Andre Rieu: ”Andre Rieu har en nøgle til, hvordan man når ind til folks følelser, og han leverer varen. Så kan man lide det eller ej, men man kan ikke klandre det for at være dårligt, for det er det ikke. Man får meget for pengene ved hans koncerter. Det er et stort program, og det er et godt orkester. ”

Så alle der holder af en festlig aften med god iørefaldende musik, kan glæde sig til koncerterne fra Maastricht med Andre Rieu og hans Johan Strauss Orkester.

Publiceret 21 July 2019 00:00