Far og søn i samme kiste i kirken, hvor syvårige Benjamins klassekammerater lagde hver sin rose på kisten.

Far og søn i samme kiste i kirken, hvor syvårige Benjamins klassekammerater lagde hver sin rose på kisten. Foto: Geir Olsen, Ritzau Scanpix

Far og søn begravet i samme kiste

Ofrene for letbaneulykken ved Albøge begravet ved følelsesladet ceremoni i Norge

Af
Søren Andersen

NORDDJURS Torsdag formiddag var familie og venner samlet i Haug kirke i Hokksund vest for Oslo for at sige et sidste farvel til 34-årige Kim André Nielsen og Benjamin Sørvang Nielsen på syv år - far og søn, som forleden mistede livet, da deres bil blev ramt af et letbanetog i en overkørsel uden bomme ved Albøge.

Et hav af kranse og blomster fyldte kirkerummet med den hvide kiste, som deltes af far og søn. Her var der hilsener fra de mange, som de to dræbte har mødt på deres vej i livet. En tur, der endte så ulykkeligt, da deres bil blev ramt af toget umiddelbart efter, at familien, som også talte en mor og en datter, havde afleveret deres halvt år gamle hundehvalp i Hallendrup Hundepension, så den ikke skulle være alene i ferieboligen, mens de var i Djurs Sommerland.

Flere norske medier har dækket begravelsen og de fortæller, at en gul fodboldtrøje med nummer syv på ryggen lå lige foran kisten. Den var signeret af Benjamins holdkammerater.

Billeder af de dræbte

Bag kisten var røde roser formet som et hjerte foran et billede af de to omkomne. Motivet var Kim André Nielsen i aktion på fodboldbanen, og sønnen Benjamin var tilskuer på Ullevål Stadion i Oslo med det norske flag malet på kinderne.

Interessen for at følge den kirkelige ceremoni var så stor, at den blev vist på storskærm i et menighedshus i nærheden.

Mor og datter i familien, Marthe og Julie, overlevede ulykken.

"Dagen, som skulle være en flot familiedag i sommerland, endte i en ubeskrivelig tragedie, da et tog ramte bilen de sad i, skrev familien i et mindeord.

Delte fodboldinteresse

Far og søn delte fodboldinteressen - og nu også kiste. Faren havde lagt kunstgræs i kælderen til familiens hus, så der kunne øves tekniske detaljer i et rum, der var prydet af fotos fra begges engelske favoritklub, Manchester United.

"Her hviler Benjamin på sin fars arm - i denne hvide kiste foran os," lød det indledningsvist fra præst Runar Liodden i kirken.

"Det hele føles uvirkeligt - som et mareridt man bare har lyst til at vågne op fra, men dette er den brutale virkelighed," sagde præsten.

"Savnet er ulidelig stort. Du blev så brat og brutalt revet fra os på det, som skulle være en fin familiedag," sagde Kim André Nielsens storesøster. Hun holdt en følelsesladet tale om sin bror og nevø.

"Jeg ønskede jer god tur og sagde endda kør forsigtigt. Vi skulle ses igen 10. juli for at fejre Benjamins otte års fødselsdag. Savnet er ulideligt stort, men vi tar med os de gode minder. Jeg håber, at der er bolde og mål, hvor I er nu. Jeg vil altid elske jer. Hvil i fred," sagde søsteren.

Klassekammerater til Benjamin lagde hver en rød rose på kisten.

Skolen vil markere Benjamin Nielsens død, når der er skolestart i august. Samtidig er der blevet oprettet en særlig fond for familiens datter, som skal hjælpe hende, hvis hun en dag vil læse videre på en højere uddannelsesinstans.

Publiceret 18 July 2019 20:41