Grenaa har fået endnu et letbanestop - ved Hessel. Men ansatte i produktionen på Grenaas største virksomhed Terma kan ikke bruge stoppestedet til ret meget.

Grenaa har fået endnu et letbanestop - ved Hessel. Men ansatte i produktionen på Grenaas største virksomhed Terma kan ikke bruge stoppestedet til ret meget. Foto: Søren Andersen

Nu stopper letbanen også ved Hessel

Ansatte hos Terma kan droppe bil nummer to - men de fleste kan ikke møde til tiden med letbanen

Af
Søren Andersen

GRENAA "Hessel gavner det lokale erhvervsliv i Norddjurs".

Sådan melder Norddjurs Kommune ud i en pressemeddelelse i anledning af, at Aarhus Letbane nu har fået den endelige godkendelse af Trafikstyrelsen til at åbne standsningsstederne i Thorsager og Hessel. Åbningen af passagerdriften til og fra letbanens standsningssted ved Hessel i Norddjurs Kommune er til stor glæde for det lokale erhvervsliv, fremgår det af pressemeddelelsen.

Indtil nu har letbanen kun haft et enkelt stop i Grenaa ved stationen i centrum, men med Hessel åben er der nu to muligheder for at stige af og på det miljøvenlige tog.

Fokus på erhvervslivet

"Hessel-stoppet er anlagt med stor omtanke og omhu – og med særligt fokus på erhvervslivet i denne del af Grenaa. Standsningsstedet, der ligger på Rugvænget ved Hessel, er navngivet efter Hessel Gods få kilometer derfra. Med sin placering i et erhvervspræget område er det et attraktivt letbanestop for de lokale virksomheders mange pendlere. For eksempel for de ansatte hos Terma i Grenaa, der er en virksomhed, som vokser hastigt," skriver Norddjurs Kommune i pressemeddelelsen.

I den fortæller HR-direktør Kirsten Nielsen Sørensen fra Terma i Grenaa, at flere ansatte hos Terma Grenaa har planer om at gå fra bil nummer to til i stedet at bruge letbanen til og fra arbejde.

"Terma er meget positive over, at stationen endelig kan tages i brug. Vi har glædet os meget længe til stationens åbning, der nu for alvor kan bruges i forbindelse med tiltrækning af medarbejdere og studerende særligt fra Aarhus-området," siger Kirsten Nielsen Sørensen i pressemeddelelsen.

Kan ikke møde til tiden

Den fortæller dog ikke, at Letbanens køreplan ikke giver mulighed for, at de ansatte i produktionen på Terma kan møde til tiden ved at benytte letbanen. I hvert fald i den retning, hvor man venter flest passagerer. Fra Aarhus vil man tidligst kunne stå af letbanetoget på den nye station klokken 7 om morgenen - og på Terma møder de ansatte i produktionen en time tidligere. Fra Grenaa-siden kan man dog godt nå til arbejde til tiden - godt og vel endda, for her ankommer første tog til Hessel klokken 5.09.

Hessel giver også nem adgang for pendlere og rejsende fra et større område omkring Grenaa. For eksempel for gæster til og fra de mange sommerhuse og campingpladsen ved Grenaa Strand, samt for beboere i boligområderne i den sydlige del af Grenaa. Cykelparkering og en stor parkeringsplads lige overfor stationen er endnu et plus.

Det vil være en god idé at tjekke køreplanen for letbanen på Midttrafiks hjemmeside, da der er lavet ændringer i forbindelse med åbning af driften på både Hessel og Thorsager standsningssteder.

Publiceret 17 July 2019 12:30