Interessen for at uddanne sig til eksempelvis spiludvikler i Grenaa har aldrig været større.

Interessen for at uddanne sig til eksempelvis spiludvikler i Grenaa har aldrig været større. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Rekord for ansøgning til spiluddannelser

Grenaa er blevet mere attraktiv som uddannelsesby efter letbanen

Af
Søren Andersen

GRENAA Grenaa kaldes nogle gange for Danmarks spiludviklingshovedstad. Og noget er der måske om snakken, for Dania Erhvervsakademi, som er hovedsædet for spiludviklingsuddannelser i Danmark under kandidatniveau, har oplevet rekordstor interesse for at uddanne sig i Grenaa. Uddannelsesinstitutionen kan se på antallet af ansøgere i år, at der er sket en markant stigning i interessen for de IT-baserede uddannelser.

Indenfor de seneste år er det blevet mere og mere socialt acceptabelt at dyrke computerspil. Det er ifølge Jonatan Korsbek Yde, campuschef hos Dania, en af grundene til, at flere unge mennesker forfølger drømmen om en karriere indenfor spiludvikling. Erhvervsakademiet Dania oplever en enorm tilstrømning til deres uddannelser indenfor især IT, apps og spil.

Den høje stigning i antallet af ansøgere til uddannelserne skyldes også IT-branchens stadig større behov for kvalificeret arbejdskraft, mener Jonatan Yde.

"Det er af stor betydning, når unge mennesker vælger uddannelse i dag, at der gode beskæftigelsesmuligheder, når de kommer ud på den anden side. På den måde er det ikke kun en drøm, de unge forfølger, men også en fornuftig karrierebeslutning. Det, tror jeg, er en af de afgørende tendenser, som resulterer i det store ansøgerfelt, vi oplever på uddannelserne her hos os i år," siger Jonatan Yde.

Det er i høj grad uddannelserne indenfor IT i Grenaa, der mærker en særlig tilstrømning. Blandt andet på uddannelserne som datamatiker, multimediedesigner og softwareudvikler er Dania Erhvervsakademi nødt til at afvise flere ansøgere, fordi der er så mange om buddet.

Lettere adgang til Grenaa

Jonatan Yde mener også, at den opmærksomhed, der har været på Grenaa som spiludviklingshovedstad, har været med til at positionere Dania som et populært uddannelsessted. Derudover udvider den nye letbaneforbindelse mellem Grenaa og Aarhus også mobilitetsmulighederne i forhold til spiludviklingsuddannelserne i Norddjurs Kommune.

Campuschefen håber, at letbanen kan være med til at lokke studerende til fra resten af Østjylland.

"Med letbanen som transportforbindelse skal de studerende ikke nødvendigvis være bosat på Djursland for at studere her," siger han.

Jonatan Yde har en forhåbning om, at letbanen kan gøre tilværelsen nemmere for de studerende og gøre, at uddannelsen i Grenaa får endnu flere ansøgere til næste studiestart. Han ved ikke, om letbaneforbindelsen har været en faktor i forøgelsen af ansøgerfeltet, men vil heller ikke udelukke, at det kan have haft en betydning.

Publiceret 12 July 2019 12:22