Skonnerten Marilyn Anne har lige rundet de 100 år - men er i fin form og virker i dag som skoleskib.

Skonnerten Marilyn Anne har lige rundet de 100 år - men er i fin form og virker i dag som skoleskib. Pressebillede

Unge på sommertogt gæstede Grenaa

Lions-klubber står bag sejltur med skonnert

Af
Søren Andersen

GRENAA Skonnerten Marilyn Anne danner hvert år rammen om et sommertogt, hvor Lions-klubberne giver nogle unge mennesker nogle uforglemmelige oplevelser.

De unge, der er mellem 14 og 16 år, kommer fra hele Danmark og udvælges af de lokale Lions-klubber, som også finansierer turen.

Togtet, som finder sted i de indre danske farvande, indledes med to dages introlejr, hvor man med teambuilding og forskellige aktiviteter ruster deltagerne til den kommende sejlads.

Deltagerne bliver stillet overfor opgaver som sejlsætning, stå til rors, madlavning, opvask, rengøring og måske at holde nattevagt. Deltagerne sover i hængekøjer, alle i samme ”sovesal”. Her er muligheden for privatliv meget lille – til gengæld står man tidligt op.

Ord som kammeratskab, samvær, ansvar, skumsprøjt, hav, spænding er de typiske ord, når de unge fortæller om oplevelsen efter turen.

Når skibet anlægger de forskellige havnebyer, står de lokale Lions-klubber klar med spændende aktiviteter og oplevelser.

Som en del af dette års togt, lagde Marilyn Anne til i Grenaa Havn.

Lions-medlem Torben Kristensen fra firmaet Davai EL tog imod de unge på Grenaa Havn. Og den lokale Lions-klub havde allieret sig med Kattegatcentret, som beredvilligt stillede op med et "Fra bund til mund" arrangement for deltagerne.

Da de ankom til Kattegatcenteret var der bestilt undervisning, hvor de skulle høre om krabber og andre skaldyr i havet.

Eleverne var på udkig i udstillingen, hvor de lavede deres egene fødekæde/fødenet. Undervejs lavede eleverne et forsøg, der undersøger muslingens spisevaner og rolle i fødekæden.

Når ruserne trækkes op af vandet, følger eleverne bogstavelig talt maden fra bund til mund, og eleverne kom et skridt nærmere forståelsen af, hvor vores fødevarer kommer fra, og hvordan vi skaffer dem. Eleverne sluttede af med at lave krabbe og skaldyrssuppe over bål.

De unge havde en fantastisk dag i Grenaa, inden skonnerten igen satte sejl for at sejle til Ebeltoft, som var næste stop på togtet.

Publiceret 11 July 2019 14:23