Interessen for at uddanne sig til pædagog i Grenaa er stor.

Interessen for at uddanne sig til pædagog i Grenaa er stor. Pressebillede

114 vil læse til pædagog i Grenaa

49 har uddannelsen i Grenaa som første prioritet

Af
Søren Andersen

GRENAA Fredag 5. juli klokken 12 lukkede årets tilmelding til landets videregående uddannelser gennem kvote 1, hvor det alene er ansøgerens karaktergennemsnit fra ungdomsuddannelsen, der er adgangsgivende.

49 ansøgere har peget på VIA University Colleges pædagoguddannelse i Grenaa som deres første prioritet, og dermed som det sted de drømmer om at læse de næste 3,5 år. I alt har uddannelsen modtaget 114 ansøgninger.

Der er derfor langt flere ansøgninger end studiepladser. Antallet af studiepladser på blandt andet VIAs pædagoguddannelse er fastsat fra politisk side.

Stadig fyldte uddannelser

Sidste år var antallet af ansøgninger til pædagoguddannelsen i Grenaa 165, hvoraf 70 havde valgt den som sin første prioritet. Begge tal er dermed gået tilbage med ca. 30 %, men uddannelsen fyldes alligevel op.

Overordnet set er ansøgningerne med VIA som førsteprioritet faldet med 1,4 % sammenlignet med sidste år. Det er især de velfærdsrettede uddannelser til pædagog, lærer og socialrådgiver, der oplever en nedgang.

"Selv om søgningen til nogle af VIAs uddannelser i år er gået tilbage sammenlignet med sidste år, så har vi stadig langt flere kvalificerede ansøgere til mange uddannelser, end vi har studiepladser til. Derfor får vi langt de fleste studiepladser fyldt op," understreger VIAs prorektor Louise Gade og tilføjer, at der altid i perioder er nogle uddannelser, der er mere populære og mere søgte end andre – for eksempel i kølvandet på medieomtale, eller hvor der er stor jobsikkerhed.

Derimod er der stor stigning i antallet af ansøgninger til de privatrettede uddannelser til fx ingeniør, bygningskonstruktør og professionsbachelor i Value Chain Management. Derudover er der en lille fremgang til sundhedsuddannelserne.

Publiceret 07 July 2019 14:34