Peter Brandes guidede selv gæsterne fra Grenaa i det vestjyske.

Peter Brandes guidede selv gæsterne fra Grenaa i det vestjyske. Pressebillede

Peter Brandes fik besøg fra Grenaa

Kunstinteresserede tog på udflugt vestpå

Af
Søren Andersen

GRENAA Kunstneren Peter Brandes er blevet 75 år og han fejres for tiden i det vestlige Jylland - og forleden med en hilsen fra Grenaa.

En bus med 37 forventningsfulde personer fra Grenaa kørte forleden mod Nr. Nissum og Lemvig. Alle havde det til fælles, at man glædede sig til at se og høre Peter Brandes fortælle om kirkeudsmykning og om sin udstilling på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig.

FOF Djursland havde i samarbejde med Grenaa Kunst- og Musikforening arrangeret denne tur. Undervejs blev deltagerne introduceret til dagens oplevelser af billedkunstner Bente Elisabeth Endresen.

Første stop var Kirken i Nr. Nissum, hvor Peter Brandes mødte op og fortalte om tilblivelsen af den utrolig smukke altertavle beklædt med guld. En altertavle der på en særdeles smuk måde er en del af den flotte og højt beliggende landsbykirke fra Middelalderen. I kirken gjorde Peter Brandes blandt andet rede for den store lokale opbakning, der havde været ved indsamlingen af midler til kirkeudsmykningen

Siden kørte man til museet for religiøs kunst, der viste en stor særudstilling kurateret og for en dels vedkommende lavet af Peter Brandes selv. Peter Brandes guidede selskabet igennem udstillingen Skaberkraft, som er en dialog mellem Peter Brandes og kunstværker fra Brandes/Engelhardt samlingen.

Udstilingen, som bærer fællestitlen Skaberkraft, koncentrerer sig om kristne temaer. Peter Brandes værker er udstillet i dialog med kirkekunst fra antikken og middelalderen kombineret med kunstværker med kristent indhold fra de to sidste århundreder, eksempelvis malerier af C.W.Eckersberg, Vilhelm Hammershøj og Georg Baselitz.

Peter Brandes var guide ved begge besøg både i kirken og på museet. Han fortalte – som altid – engageret og informativt om sin kunst.

Der blev også anledning til kort at snakke om statuen Ofrende i Grenaa. Og spørgsmålet blev stillet - hvornår kommer skulpturen tilbage til Torvet?

På museet blev frokosten indtaget i selskab med Peter Brandes og den tidligere menighedsrådsformand for Nr. Nissum kirke.

Da bussen ved 16-tiden forlod Lemvig var alle mættet med lutter gode oplevelser efter en dag i selskab med Peter Brandes og hans kunst. Udstillingen på Museet for Religiøs Kunst varer indtil 22. september.

Publiceret 05 July 2019 11:06