Skoleelev udstiller i Hillerød

Frida Bendixen fra 4. klasse på skolen.com har fået portræt med på udstilling

Af
Søren Andersen

NAVNE Frida Bendixen går i 4. klasse på skolen.com i Homå. For nylig uge fik hun lov at holde en dag fri fra skole, da hun tog med sine forældre på tur til Nordsjælland, nemlig Frederiksborg Slot i Hillerød. Frida var personligt indbudt til fernisering på udstillingen ‘Portræt nu!’, hvor hendes eget maleri netop nu pryder væggen i en af slottets smukke sale.

Frida har sammen med resten af mellemtrinnet på skolen.com arbejdet med portrætgenren i billedkunstundervisningen, og deres lærer i faget, billedkunstner Ulla Lundsgart, sørgede for at alle elevernes portrætter blev sendt til Hillerød for at deltage i en portrætkonkurrence for børn.

Konkurrencen er arrangeret Det Nationalhistoriske Museum på, og giver børn og unge i alderen 10-15 år mulighed for at vise deres kunstneriske evner inden for portrætgenren. Målet med konkurrencen er at hjælpe skoler og billedkunstskoler til at sætte særligt fokus på portrættet som genre. Konkurrencen afholdes i samarbejde med DR.

En dommerjury bestående af billedkunstner Dennis Møgelgaard, DR Ultra-vært Sofie Østergaard og museumsdirektør Mette Skougaard har blandt de mange indsendte portrætter fra elever fra hele landet udvalgt 120 værker, heraf tre præmierede vinderbilleder, til udstillingen på Frederiksborg Slot.

Frida Bendixen har bidraget med et oliemaleri, hvor hun har portrætteret sin veninde.

skolen.com har altid vægtet de praktisk-musiske fag højt på alle klassetrin, og føler sig derfor godt klædt på til den prøve i fagene, som Undervisningsministeriet har besluttet at gøre til en obligatorisk del af Folkeskolens Afgangsprøve fra det kommende skoleår. De elever, der begynder i 7. klasse til august skal derfor til en obligatorisk prøve i de praktisk-musiske fag i slutningen af 8. klasse.

Udstillingen 'Portræt Nu!' for børn kan opleves på Frederiksborg Slot fra 29. maj - 6. august.

Publiceret 01 July 2019 10:06