38-årige Jens Meilvang fortsætter i politik trods sit parti LA`s store nedtur ved folketingsvalget. Foto: John Pedersen

38-årige Jens Meilvang fortsætter i politik trods sit parti LA`s store nedtur ved folketingsvalget. Foto: John Pedersen

Jens Meilvang fortsætter i politik

LA`s kollaps får ikke den unge Norddjurs-politiker til at droppe sit politiske arbejde

Af
John Pedersen

AUNING Selv om valgaftenen langt fra blev det som Jens Meilvang kunne ønske sig som kandidat for LA på Djursland og i det østjyske, så er det ikke en oplevelse, der får ham til at droppe sine landspolitiske ambitioner.

"Vi blev jo tidligt på aftenen klar over, hvad retning det gik. Og så besluttede vi, at vi skulle da hygge os alligevel", lød det fra Jens Meilvang dagen derpå.

Og selv om der senere på aftenen fulgte det måske endnu større chok, at partileder og stifter Anders Samuelsen slet ikke opnåede valg til Folketinget, så blev det alligevel en hyggelig aften i Aarhus hvor partiets kandidater og fodfolk fra øst- og midtjylland var samlet.

"Det havde da været en sjovere aften, hvis partiet var gået frem i stedet for tilbage".

Ikke gjort det bedre

Jens Meilvang er umiddelbart tilfreds med sin egen valgkamp og sit resultat. Han mener ikke, at han kunne have gjort det bedre.

"Jeg har gjort alt hvad jeg kunne. Og så skal man ikke have det dårligt. Hvis man kun kigger på Østjylland, så er det ikke blevet værre end vi havde frygtet. Jeg har længe kunnet se, at der var udsigt til, at vi kun ville få et mandat i Østjylland. Og det er jo også sådan det er gået".

Jens Meilvang understreger, at det ikke havde fået nogen betydning for hans muligheder for at opnå valg om LA havde fået 10 eller fire mandater, når der kun var stemmer til det ene i Østjylland.

Tilfreds med sit stemmetal

Med 756 personlige stemmer på Djursland ud af LA`s samlede stemmetal på 1369 er Jens Meilvang også godt tilfreds med vælgernes dom over hans personlige kandidatur.

Den hektiske valgkamp med to til tre valgmøder mange dage er det da også en lidt slidt LA-kandidat, der dog langt fra har mistet sit politikske engagement.

"Jeg fortsætter helt sikkert i poilitik, konstaterer 38-årige Jens Meilvang, der har været i poltik siden han var 15 år gammel ogblev medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs kun 24 år gammel.

"Jeg brænder stadig rigtig meget for ikke mindst lokalpoltik, og det er måske også derfor at det først e rnu at jeg stiller op til Folketinget. Det var meget værre, hvis ikke der var et politisk arbejde at falde tilbage på og har nærmest et fuldtidsjob somn lokalpolitiker, udvalgsformand og flere bestyrelsesposter og ved siden af mit job på Region Midtjyllands EU-kontor i Brücelles".

Jens Meilvang stiller sig også fortsat til rådighed for LA på landsplan og for den kommende partiledelse, der skal i gang med at genrejse LA.

Publiceret 06 June 2019 16:17