Her er gruppen af frivillige, der sørgede for, at Søndenå Butikstorv kom til at se en del pænere ud.

Her er gruppen af frivillige, der sørgede for, at Søndenå Butikstorv kom til at se en del pænere ud. Pressebillede

Søndenå er blevet renere og initiativtager er i finale

Butikstorv fik den store tur med kost og spand

Af
Søren Andersen

GRENAA Facebookgruppen Ren Grenaa kontaktede for nylig butikkerne på Butikstorvet Søndenå på Grenaa Havn for at spørge, om de ville være med til at forskønne det triste og nedslående syn af et torv, der i højeste grad manglede en kærlig hånd.

Det blev der takket ja til og derfor samledes ni frivillige fra gruppen på butikstorvet, og i fælleskab blev der brugt fire timer på at luge ukrudt, fjerne affald fra P-pladsen, og stille fine blomsterkasser op.

"Vi er helt klar over hvor det oprindelige ansvar ligger, men Ren Grenaa ønsker vores fælles by Grenaa og natur skal fremstå flot, indbydende både for de borgere der bor her, og også for alle der besøger byen, vi ønsker de skal få en wow-oplevelse, når de kommer og håber dermed de vender tilbage og måske ønsker, at bosætte sig i vores skønne by," siger Lisbeth Gitte Horndrup Jensen fra gruppen.

Hun fortæller om en meget positiv respons, både under og efter arbejdet. Butikkerne fortalte de havde øget omsætningen på åbningsdagen.

Det stopper ikke her

"Vi stopper dog ikke her, vi har flere tiltag i ærmet," siger Lisbeth Gitte Jensen, der lige nu er i finalen som en af fem finalister i konkurrencen om at blive Årets Lokale Ildsjæl i Danmark. Frem til den 12. juni kan man stemme på sin finalefavorit på hjemmesiden støtdelokale.nu. Og den ildsjæl med flest stemmer løber med titlen som Årets Lokale Ildsjæl og en præmie på 25.000 kr.

Hvis det skulle lykkes Lisbeth at vinde titlen, er hendes plan at bruge pengene på formidling og redskaber til oprydning.

Fire års indsats

"Jeg har arbejdet på projektet i lidt over fire år, og mit hjerte brænder for min by og naturen, og jeg satser på, at vi får Danmarks reneste by. Derfor samler jeg affald, næsten hver dag, jeg bruger 2-8 timer dagligt på, mit frivillige arbejde og min største drøm er faktisk, at jeg kunne have det som mit fuldtidsjob. Hvis jeg bliver Årets Lokale Ildsjæl, skal præmien bruges til at fremme arbejdet med at holde foredrag og lave materiale og events, så vi når ud til børnehaver, skoler, virksomheder og forretninger. Jeg vil købe A-skilte med bokse til gribetænger og poser, som skal stå ved eksempelvis turistkontoret, hoteller og havnekiosken, så folk kan fristes til at samle affald på deres gåture. Endelig vil jeg anskaffe en budcykel, så vi på denne måde har lettere ved at nå længere uden for byen," fortæller Lisbeth Gitte Horndrup Jensen.

I indstillingen af Lisbeth Gitte Horndrup Jensen står der: "Gitte er administrator for gruppen Ren Grenaa, som samler skrald rundt omkring i Grenaa. Hun og de andre i gruppen, gør et kæmpe stykke arbejde og kæmper virkelig for at holde vores by smuk og ikke mindst ren. Gitte er fantastisk og gør det utroligt godt, hun fortjener virkelig at vinde titlen som Årets Lokale Ildsjæl."

Publiceret 05 June 2019 16:01