Jens Meilvang, Liberal Alliance.

Jens Meilvang, Liberal Alliance. Arkivfoto

FV2019: Kamp til det sidste for det ekstra folketingsmandat

Jens Meilvang (LA) ser frem mod valgkampens store finaledag

Af
Simon Carlson

Det har været en hektisk måned for Liberal Alliances lokale folketingskandidat Jens Meilvang. Som nummer to på partiets liste i Østjylland efter nuværende transportminister Ole Birk Olesen, har der været mere end rigeligt at tage sig til, siden folketingsvalget blev udskrevet 7. maj. Hver gang Ole Birk Olesen ikke har kunnet deltage i vælgermøder eller arrangementer, har Jens Meilvang således været partiets repræsentant, og her dagen før valget begynder Jens Meilvangs første folketingskampagne at sætte sine spor.

"Det har været cirka dobbelt så hårdt, som en valgkamp op til kommunalvalget. Nogle dage har jeg deltaget i tre valgmøder, og det har selvfølgelig været nogle hårde dage, men jeg synes også, jeg har fået gjort opmærksom på mig selv. Jeg vil naturligvis fortsætte med at kæmpe til det allersidste, men jeg tror også godt, jeg kan falde i søvn efter i morgen aften," konstaterer Jens Meilvang.

Stadig optimistisk

Inden han kan lægge sig og slappe helt af, skal han dog lige igennem valgdagen. Som målingerne ser ud lige nu, rækker vælgertilslutningen kun til et enkelt mandat i Østjylland, som formentlig går til Ole Birk Olesen.

Indtil andet er bevist er Jens Meilvang dog fortsat meget optimistisk omkring sine muligheder for en plads i Folketinget.

"Jeg ville selvfølgelig gerne, at vi stod soleklart til to mandater i Østjylland, men jeg kan fornemme en stor opbakning. Det er jo bare sådan, at vi jo ved ikke om det er 500 eller 5000 personer, der bakker op. Sådan har andre politikere det også i morgen. Heldigvis føler jeg, at jeg ikke har kunnet gøre mere, end jeg har gjort," lyder det fra Jens Meilvang.

Vil forhindre ond spiral

Hvis ønsket om at sætte sig på en af de 179 pladser i Folketinget går i opfyldelse, bliver det med valgkampens løfter om fortsat at være den lokale mand på Borgen, der skal indfries. Som borger i en landkommune er det blandt andet en af Jens Meilvangs mærkesager, at der ikke skal være så markante økonomiske forhindringer i vejen for de folk, som rent faktisk ønsker at skifte bylivet ud med land- eller landsbylivet.

Meget af den seneste måned har Jens Meilvang således brugt på at finde ud af, hvor de største hurdler ligger i forhold til at låne penge til at købe hus på landet. Ifølge Jens Meilvang er der i de lokale pengeinstitutter egentlig en stor velvilje til at låne penge til huskøb i landdistrikterne, men der er samtidig også frygt for repressalier fra finanstilsynet.

"Hvis bankerne eksempelvis låner 700.000 kroner ud til et huskøb, men finanstilsynets teoretiske beregninger foretaget langt væk fra det geografiske område viser, at det kun er 400.000 kroner værd, så bliver pengeinstituttet pålagt at hensætte et beløb til det tab. Det betyder bare, at de fremover vil være tilbageholdende med at låne penge ud, og så bliver det svært at købe hus på Djursland, hvor en stor del bliver regnet som landområde," siger Jens Meilvang.

"Der mener jeg, at hvis de lokale banker vurderer, at de kan låne penge ud til netop det hus, så må man regne med og respektere det. Det kan vi som politikere godt gå ind og styre, og det vil jeg gerne arbejde for, så bankerne ikke bliver pålagt en straf, og der på den måde bliver skabt en ond spiral."

Publiceret 04 June 2019 19:51