Britt Bager afviser, at Venstre er ude i en skræmmekampagne i valgkampens tolvte time, som Leif Lahn Jensen påstår. Arkivfoto

Britt Bager afviser, at Venstre er ude i en skræmmekampagne i valgkampens tolvte time, som Leif Lahn Jensen påstår. Arkivfoto

FV 2019: "Hvorfor svarer du ikke, Leif?"

Det er ikke en skræmmekampagne, at Venstre i valgkampens tolvte time lancerer det tidligere asylcenter i Ebeltoft som et alternativ til øen Lindholm, siger Venstres politiske ordfører Britt Bager

Af
Lars Norman Thomsen

"Socialdemokratiet har under denne valgkamp været meget ukonkrete, når det handler om at svare på konkrete spørgsmål, og det her er bare endnu et eksempel," siger Britt Bager, Venstres politiske ordfører og folketingskandidat i Djurskredsen, i kølvandet på, at Venstre i dag nævner det tidligere Røde Kors asylcenter i Ebeltoft som et alternativ til øen Lindholm i Stege Bugt, der ifølge finanslovsaftalen fremover skal huse udlændinge på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle.

"Når Venstre går ud med dette nu, skyldes det ene og alene, at Det Radikale Venstres Morten Østergaard senest har sagt, at partiet ikke vil acceptere Lindholm-løsningen og i samme øjemed nævnte de tomme asylcentre som en alternativ løsning," siger Britt Bager.

"Asylcentret i Ebeltoft står tomt, og det er derfor, at det bliver nævnt som mulig løsning, hvis rød blok kommer til efter valget med støtte fra Det Radikale Venstre."

- Leif Lahn Jensen afviser totalt på vegne af Socialdemokratiet, at Ebeltoft på nogen måde er et alternativ til Lindholm og kalder det en skræmmekampagne fra Venstres side?

"Det skal han selvfølgelig sige som lokalt folketingsmedlem og kandidat. Det vil hans partifæller andre steder, hvor der ligger et tomt asylcenter, også sige. Jeg spørger ham så, hvorfor Socialdemokratiet stemte blank i Folketingssalen, da vi vedtog Lindholm-løsningen."

"Socialdemokratiets valgkamp har været meget lidt konkret indtil nu. "Vi sælger drømme," har jeg hørt Leif Lahn Jensen sige. I det konkrete tilfælde må det være let at svare på, hvorfor Socialdemokratiet stemte blank til Lindholm-løsningen, men nu afviser andre muligheder."

Publiceret 04 June 2019 14:00