Debat: Det er som at slå i en dyne

Af
Joan og Søren Knudsen

Holbækgård Mark, Ørsted

DEBAT For en måned siden havde vi i avisen et langt debatindlæg om de konsekvenser, en flytning af børnene fra Djurslandsskolen til Mølleskolen ved Ålsrode vil få for børnene, ikke mindst vores eget.

Man ser ikke så tit en opfølgning på et debatindlæg, men i denne situation synes vi det er vigtigt igen at lave et opråb.

Status?

Intet, der hjælper noget, er sket. Det er som om alle de, der har et ansvar, ikke har set eller hørt noget, eller måske er det ikke gået op for dem, at det faktisk er alvor. Skolens medarbejdere, forældrerepræsentanter og et enkelt kommunalbestyrelsesmedlem har rost artiklen til skyerne.

Den rammer plet i alle problematikker, men ingen lytter eller reagerer. Dog skal det siges at flytningen er udskudt et halvt år. Det betyder, at vores dreng kan vente lidt længere med at flytte skole, eller som det bliver i vores tilfælde, finde en ny skole i nabokommunen (hvis sagsbehandlingen ellers tillader det.) Løsninger omkring indretning, økonomi til dette, den lange transporttid, hensynet til placeringen og ikke mindst de sårbare børns tarv i alt dette, er der ikke reageret på.

Hør nu efter

Vi kan derfor kun igen opfordre til ikke at skubbe problemerne til senere. Invester i børnene nu og mange ressourcer er sparet i det lange løb. Stop kassetænkningen og lev op til kommunens visioner “et liv med muligheder”, “Alle med”, “Vækst i job”, og “gode forbindelser”.

Publiceret 04 June 2019 15:07