Jørn Jeppesen var i mange år manden bag Kim Larsen - både på og uden for scenen. Her ses han ved siden af den røde stol, som Kim Larsen brugt de seneste år i en fornem karriere.

Jørn Jeppesen var i mange år manden bag Kim Larsen - både på og uden for scenen. Her ses han ved siden af den røde stol, som Kim Larsen brugt de seneste år i en fornem karriere. Foto: Sonny Munk Carlsen, Ritzau Scanpix

Manden bag Kim Larsen er nu solist

Jørn Jeppesen gæster Pavillonen i Grenaa til november med egne og Kim Larsens sange

Af
Søren Andersen

GRENAA Jeppesen med fornavnet Jørn har stået på scenen med Kim Larsen i mange år, lige bag ved Kim og spillet guitar i bandet Kjukken og mange vil kunne genkende ham fra at have stået på scenen i Kulturhuset Pavillonen adskillige gange. 2. november er han tilbage - men nu som solist med kunstnernavnet Jeppesen.

"Jeppesen været en del af tilblivelsen af adskillige Kim Larsen-albums – nu står han på egne ben med ny musik godt inspireret af læremesteren," siger Jesper Jul fra Pavillonen.

Til efteråret gæster Jørn Jeppesen Pavillonen for sammen med sit band at præsentere sine nye sange tilsat få udvalgte numre fra Kim Larsens sidste album ’Sange Fra Første Sal’. Et album som Kims søn Hjalmer Larsen og Jørn Jeppesen indspillede sammen med Larsen over forår/sommer 2018.

Jørn Jeppesen har i mange år været en del af musikbranchen på højeste niveau som musiker, manager og rådgiver for nogle af branchens største navne. Mest kendt er han for sine næsten 20 år som manager for Kim Larsen, ligesom han også i en årrække var menig musiker i Kjukken.

Tilbage ved udgangspunktet

Han er vendt tilbage til sit udgangspunkt som musiker, sanger og komponist, og han er for tiden aktuel med singlerne ‘Aldrig Gå Alene’ og ’Til Dit Sted’. I sensommeren følger så udgivelsen af det endnu unavngivne debutalbum.

Udover naturligvis Jeppesen selv, består bandet af Mikkel Grue (guitar), Lars Andresen (keyboards), Jesper Haugaard (bas) og Jens Langhorn (trommer). De to sidstnævnte med også med i Kjukken.

Jørn Jeppesen er født og opvokset i landsbyen Klippinge på Stevns. Han blev udlært som assistent i den lokale sparekasse, men han ville hellere spille musik end lægge mønter i stabler.

Som en anden gøgler tog han på landevejen med guitaren på ryggen og en god portion mod på tilværelsen, og det endte med, at han slog sig ned i Odense som café- og festmusiker.

Sidst i 90’erne var han den karismatiske solist a’ la Freddie Mercury i tribute bandet Killer Queen, som opnåede noget nær kultstatus – bl.a. på de store festivaler.

Siden 1999 var han en del af Kim Larsens “faste personale”. Først som ansat på DanArtist i Odense, hvor han begyndte som turmanager for Kim Larsen og hans nye band Kjukken, der gav sin første koncert den 12. oktober 1995 – på Magasinet i Odense. Året efter udsendte Kjukken sit første album.

Publiceret 24 May 2019 12:40