100 unge var mødt op til årets demokratidag i UngNorddjurs.

100 unge var mødt op til årets demokratidag i UngNorddjurs. Pressebillede

100 unge samlet til demokratidag

Arrangementet var for sjette år i træk arrangeret af de unge selv

Af
Søren Andersen

NORDDJURS 100 glade elevrødder fra skolerne i Norddjurs mødte op til dette års demokratidag i UngNorddjurs på Åboulevarden i Grenaa, og for sjette gang i træk var dagen arrangeret af de unge selv fra Norddjurs Fælles Elevråd, NFE.

Borgmester, Jan Petersen, (S), deltog som altid og i sin tale til de unge, gjorde han opmærksom på den betydning, deres stemme har i kommunen, og hvor vigtigt det er at være aktiv, da mange af de unges ønsker faktisk er blevet opfyldt i årenes løb. Således er Fælles Elevrådet selv udsprunget af den nuværende ungdomspolitik.

En repræsentant fra Børne- og ungeudvalget, Pia Bjerregaard, (DF), deltog ligeledes hele dagen og viste stor interesse for de unges arbejde.

Fælles Elevrådet havde valgt tema for dagen, “Positive Fællesskaber”, og med tanke på den kommende skolestruktur i kommunen, må emnet siges at være særdeles relevant. Vigtigheden af at tage godt imod og passe på hinanden blev understreget i de unges debatter.

En del af det kommende arbejde i Fælles Elevrådet vil bestå i at opdatere kommunens ungdomspolitik til en tidssvarende politik i samarbejde med politikere og kommunens Ungdomsråd. Dette arbejde blev også startet på demokratidagen. Hele dagen viste de unge mennesker stort engagement og var vilde for at præsentere netop deres ønsker for og tanker om fremtidens ungdomskommune.

Publiceret 24 May 2019 12:51