Debat: Hvorfor bekæmpe folkeskolen?

Af
Mads Nikolajsen

Medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse og formand for Børne- og Ungdomsudvalget, SF

DEBAT Som formand for børne- og ungdomsudvalget i Norddjurs kan man opleve lidt af hvert. Nu skælder formand for Venstre i Nørre Djurs, Laurits Hougaard, ud over at kommunen ikke lukker sin skole i Ørum. Det vil han.

Hans parti har ellers lige vedtaget, at Ørum skole fortsætter sammen med Glesborg børneby. Det har også vedtaget, at Djurslandskolens børn fra Damgården skal rykke ind i ledige lokaler på Ørum skole. Det har jeg brugt dage og timer på at finde gode løsninger på, og det ser nu ud til at lykkes.

Det er Venstre mod Venstre, det er Venstre mod folkeskolen, og – hvad der er værre - det er Ørum mod Ørum.

Jeg anerkender friskolerne. Men friskoletilhængere i Ørum og omegn må også respektere, at Norddjurs kommune bruger egne lokaler til sin egen børneby. Og at en fattig kommune ikke giver lånegaranti til en friskole, som en mindre del af lokalsamfundet håber at kunne oprette. Med risiko for, at vi sætter borgernes penge over styr. Jeg kæmper for folkeskolen. Den er for alle børn, også de, som har brug for noget ekstra. Derfor koster den også mere end friskoler.

Jeg opfordrer til fortsat opbakning til Ørum børnebys bestyrelse og den nye fælles Ørum-Glesborg bestyrelse. De er valgt af forældrene i Laurits Hougaards lokalsamfund, og de er sammen med personalet en vigtig faktor der.

Publiceret 23 May 2019 13:28