Med kampagnen 'Sig noget om affald' sætter Reno Djurs gang i en proces om fremtidens affaldssystem i de to kommuner. Pressefoto

Med kampagnen 'Sig noget om affald' sætter Reno Djurs gang i en proces om fremtidens affaldssystem i de to kommuner. Pressefoto

Reno Djurs beder om input til affaldssystemet

Sætter kampagne i gang og holder borgermøde 28. maj

miljø Hvordan skal det fremtidige affaldssystem se ud i Norddjurs og Syddjurs Kommune? Hvor meget skal vi sortere? Hvordan udnytter vi bedst muligt værdierne i affaldet?

De spørgsmål får alle borgere i de to kommuner nu mulighed for at svare på, når Reno Djurs sætter en kampagne i gang for at få inspiration til den kommende affaldsplan med titlen 'Sig noget om affald'.

"Vi er helt åbne. Vi slår ørerne ud og lytter til de idéer og meninger, som borgerne har. Det bliver der rig mulighed for, og alt bliver taget med i det videre arbejde med affaldsplanen," siger byrådsmedlem i Syddjurs Kommune og formand for bestyrelsen i Reno Djurs Kim Lykke Jensen (SF) i en pressemeddelelse.

Skal lave affaldsplan

Processen kører frem til sommerferien, og til efteråret går kommunerne og Reno Djurs i gang med at udarbejde en affaldsplan, der beskriver den fremtidige sortering og håndtering af affald i de to kommuner. Udgangspunktet for planen bliver borgernes bidrag her i foråret.

Interesserede kan vælge at bruge få minutter eller nogle timer på sagen.

Den hurtige løsning er at skrive en kommentar, holdning eller idé på hjemmesiden www.renodjurs.dk/signoget.

Her er der også oplysning om processen med den kommende affaldsplan og baggrundsmateriale om sortering af forskellige typer affald.

Gruppe-arbejde 28. maj

Har man mere på hjerte, holder Reno Djurs 'Sig noget'-aften 28. maj, hvor borgerne arbejder i grupper med emner, de særligt interesserer sig for.

Endelig kan man melde sig til en følgegruppe, som i juni arbejder videre to aftener med de udsagn, der er kommet frem på 'Sig noget'-aftenen.

"Affald er jo noget, vi alle sammen har berøring med hver dag, og det er helt sikkert noget, mange interesserer sig for. Derfor håber jeg, at mange vil byde ind med tanker og holdninger," siger direktør for Reno Djurs Morten Therkildsen i pressemeddelelsen.

jesl

Publiceret 16 May 2019 08:00