Debat: Hvordan skal det forstås, Britt Bager?

Af
Leif Lahn Jensen, Grenaa

S-medlem af Folketinget, valgt i Djurs Kredsen

DEBAT Den dag valget blev udskrevet – var der debatmøde på Viden Djurs i Grenaa. Som det sker under den slags debatter blev der givet nogle løfter om forbedret velfærd – og løfter koster jo som regel penge!

Men hvad skete så?

Jo, Britt Bager fra statsministerpartiet opløftede sin røst og advarede mod uansvarlighed og overbud. Pengene skal jo være der, de skal tjenes, før de kan bruges – og ingen havde talt om, hvordan pengene til de mange løfter mon skal skaffes.

Mindre end 24 timer senere meddelte så statsministeren for det parti, Britt Bager er politisk ordfører for, at partiet nu går til valg med et løfte om 69 milliarder mere til velfærd frem til 2025.

Hvordan hænger det lige sammen Britt Bager?

Den ene dag advarer du mod forslag til bedre velfærd, den næste dag lover din statsminister historisk mange penge til øget velfærd, uden at det skal koste skatteyderne en krone.

Der er vel to mulige svar: enten ved du ikke, hvad det parti, du er ordfører for, har af planer for den kommende valgperiode. Eller også er der tale om et lidt mere kynisk spil: Venstre lover 69 milliarder i øget offentligt forbrug. Men Venstre ved, at et sådant løfte ikke har en jordisk chance for at blive gennemført med vennerne i blå blok.

Altså er det en helt gratis omgang for statsministeren og hans parti at give den som julemand. Det skal se ud som om sækken er fuld af julegaver, men når det kommer til stykket viser den sig at være ynkeligt slatten. Eller for at citere statsministeren: ”Et blufnummer. ”

Publiceret 16 May 2019 15:59